Wow! Zo zien de leden van meidengroep Kus er nu uit!

Herken jij ze nog?

Onze dochters (en zonen) hebben ongetwijfeld de hitsingles Kus Gaat Los en Lekker Ding (“La la lekker”, wie kent ‘m niet?) helemaal grijsgedraaid. En goed, laten we eerlijk wezen: zelf hebben we stiekem hart-stik-ke mee staan swingen op de vrolijke deuntjes van meidengroep Kus. Inmiddels is het alweer even geleden dat de groep uit elkaar ging. Hoe gaat het nu met Monique de Waal, Anouk van Schie, Meike Hurts en Fleur Minjon?

Meidengroep

Kinderen Voor Kinderen zong het al in 1984: wat is er nu mooier dan zingen in een meidengroep? Na een set audities voor producers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn, die we natuurlijk ook kennen van Idols en X Factor, werden Monique, Anouk, en Meike uitgekozen als nieuwe leden voor de aankomende meidengroep.

In gesprek met Linda. legde Fleur uit dat het eigenlijk niet gepland was dat ook zij onderdeel van de groep zou uitmaken. Zij liep namelijk stage in de studio, en stond achter de bar. “Aan het eind vroeg iemand van de productie aan mij: ‘Kan jij niet zingen?’. Ik deed auditie en toen zat ik er ineens bij.”

Stralende sterren

Vanaf dat moment gaat het hard. Hun debuutuummer, Lekker Ding, prijkt meteen bovenaan de hitlijsten, en binnen no-time staat de groep op het podium in een uitverkocht Ahoy. Hierover deelde Fleur: “Elk meisje wil dat misschien meemaken, maar het was best stressvol en pittig.”

Naast hun podiumtalenten, blijken de meiden ook op de televisie en op het witte doek razend populair. Zo presenteert Kus ondermeer het Nickelodeon-programma Superster – The Battle, en krijgen ze zelfs hun eigen serie: Kus De Dag. In 2009 verschijnt de groep zelfs in een eigen film: Limo. Hierin zien we de band acteren met bekende namen als Jan Decleir en Jack Wouterse.

Kus in 2007.
De groep in 2007, met van links naar rechts Anouk, Fleur, Meike, en Monique.

Het einde van Kus

Na deze wervelstorm van succes verdwijnt de groep vrij plotseling uit de spotlights. Zo beviel Meike in 2009 van een zoontje, en bleek bij de terugkeer van de groep in februari van 2010 dat Fleur de groep verlaten had. Monique, Anouk, en Meike proberen het nog even met z’n drieën, maar in 2011 neemt de groep met een reeks optredens in pretpark Drievliet afscheid.

Hoewel zij elk hun eigen weg gingen, bleven de meiden wél allemaal in de showbizz- en entertainment-industrie werken. Wellicht ken je ze nog wel! Klik snel door naar de volgende pagina om erachter te komen hoe ze er nu uitzien!

Laatste nieuws