Prins George bereidt zich voor op bijzonder evenement

Papa William onthult!

De Waleses voeden hun kinderen zoveel mogelijk buiten de spotlights op. Héél af en toe maken zij hun opwachting bij royal evenementen, maar over het algemeen weten prins William en prinses Kate de kleine George, Charlotte, en Louis goed te behoeden voor al te veel media-aandacht. Soms delen ze echter zelf bijzondere details over hun kroost!

Druk prinsje

Z’n papa en mama leiden een druk bestaan, maar ook prinsje George heeft een volle agenda de komende tijd. Zo weten we immers dat hij zich voorbereidt op een set belangrijke toetsen – mogelijk de toelatingsexamens voor een plekje aan het prestigieuze Eton – en dat moeders de Earthshot Prize daarom aan zich voorbij laat gaan dit jaar.

Maar nu heeft William onthuld dat z’n oudste zoon ook op sportief vlak niet stilzit. Hoe kon het ook anders met zulke sportieve ouders, non?

Triatlon

Dit verklapte de hoogheid aan triatlete Non Stanford, toen hij haar een ridderorde overhandigde. Zij ontving deze nadat ze een zilveren plek in de wacht had gesleept op de Commonwealth Games. Wellicht is haar succes een inspiratiebron geweest voor de tweede in lijn naar de troon, want die schijnt zich enthousiast voor te bereiden op een aankomende triatlon!

Volgens Stanford verklapte de Prince of Wales dat George nu traint voor een triatlon op school, en naar verluidt neemt de jongeman dat bloedserieus. Zo deelde ze met The Mirror: “Er is een heer die nu voor William werkt, die heeft wel eens triatlons gedaan, en die heeft George het advies gegeven om een beetje talkpoeder in z’n schoenen te doen.” Dit slimme trucje wordt veel gebruikt door triatleten om hun voeten sneller in hun schoeisel te krijgen, en kans op schuren te verkleinen.

De tienjarige prins zou deze slimme tip zelfs gedeeld hebben met z’n vrienden. “George deelt z’n talk met z’n klasgenoten en ze zijn allemaal heel blij met deze tips”, deelde de triatlete verder. Verder zou William haar nog enkele vragen hebben gesteld over haar sport, waar zij hem natuurlijk vol enthousiasme over heeft bijgepraat.

“Hij vroeg ook naar de toekomst van triatlon, en het talent dat we nu voorbij zien komen, dus we hebben een heel leuk praatje gemaakt.”

Sportieve ouders

Dat de jonge Waleses hartstikke sportief én hartstikke fanatiek zijn, zal eigenlijk niemand verbazen. De appel valt immers niet ver van de boom! Zowel William als Kate zijn immers hartstikke competitief als het op sport aankomt, en zij zullen deze enthousiaste houding van hun zoon ongetwijfeld toejuichen.

Wie weet: zouden Wills en Kate zelf meetrainen met hun zoon? Naast hun royal duties, zorg voor de kroost, en enthousiaste potjes tennis moet er vást nog wel ergens plek zijn in de koninklijke agenda!

Bron: The Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws