Oeps: Camilla’s portemonnee laat koop van Keniaanse souvenir niet toe

Met het schaamrood op de kaken vroeg de koningin of ze haar aankoop later kon voltooien.

Hoewel we er vaak blindelings vanuit gaan dat royals zwemmen in het geld, blijkt dat ook zíj van moment tot moment krap bij kas zitten. Tijdens het staatsbezoek aan Kenia bezocht koningin Camilla een lokale markt met souvenirs. Maar toen de vorstin haar oog had laten vallen op een handgemaakt sieraad, bleek ze deze niet te kunnen betalen.

Verschillende programma’s

Momenteel zijn Charles en Camilla in Kenia om daar de warme banden aan te halen tussen de Keniaanse en Britse overheid. En waar Charles’ programma gevuld is met het voeren eindeloze gesprekken over ingewikkelde zaken en het geven van verontschuldigende speeches over het koloniaal verleden van de landen, leeft Camilla ondertussen haar beste leven. De koningin voert baby-olifantjes, struint lokale markten af en danst er op los.

Souvenir

Bij het bezoeken van een vreemd land, is het voor velen de gewoonte om een souvenir mee te nemen. En staatsbezoek of niet: óók Camilla was vastbesloten om een aandenken aan het Afrikaanse land te bemachtigen. Daarvoor bezocht de koningin een lokale boerenmarkt, waar onder andere handgemaakte sieraden werden verkocht.

Toen Camilla haar zinnen had gezet op één van de prachtjuwelen, gebeurde er echter iets dat de koningin onverhoopt deed blozen. Na het horen van de prijs, kwam zij tot de ontdekking dat haar portemonnee dit bedrag niet toeliet. Enigszins beschaamd vroeg de vorstin of ze haar aankoop later kon voltooien. Een assistent heeft vervolgens Camilla’s gegevens bij de verkoper achtergelaten, zodat zij het bedrag – met daar bovenop een flinke fooi, schatten we zo in – later kon overmaken. Mocht je dus ooit weer een keer met een ‘geen saldo’-melding bij de plaatselijke supermarkt staan, weet dan dat zélfs royals zich weleens in zo’n situatie bevinden.

Koninklijk dansje

Even later gebeurde er nog iets waar Camilla duidelijk niet op had gerekend. Tijdens een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling voor paarden in Nairobi werd de koningin door lokale dames uitgenodigd om deel te nemen aan een traditionele dans. Of, nou ja, uitgenodigd: eigenlijk leek het erop dat Hare Majesteit geen keus had. Voor ze het wist, werd er een mantel over haar japon geslagen, en stond ze hand in hand met de luidkeels zingende Keniaanse vrouwen te dansen. Hoewel de ongemakkelijkheid eerst van Camilla’s gezicht afstraalt, lijkt de koningin later stiekem tóch wel te genieten van het bijzondere tafereel.

Baby-olifantjes

Na haar heupen los te hebben gegooid, beleefde Camilla misschien wel het leukste moment van haar staatsbezoek. Bij het Sheldrick Trust, een organisatie die olifantjes en neushoorntjes die door stropers wees zijn geworden groot brengt, mocht zij een aantal baby-olifantjes voorzien van hun dagelijkse snack.

Beeld: NL Beeld

Camilla toont zich tijdens dit bijzondere staatsbezoek een ware dierenvriend, party girl én een shopaholic met een gat in d’r hand. We leren steeds meer over de koningin!

Bron: Daily Mail, Nouveau | Beeld: NL Beeld, Twitter 

Laatste nieuws