Wow: The Crown veilt iconische stukken uit productie

Van koetsen en corgi's tot revenge dress!

Een klein stukje van de Windsor-geschiedenis bezitten? Dat wil iedereen wel! Maar goed, de echte royal erfstukken worden over het algemeen goed opgeborgen en bewaakt ten paleize. Via een aankomende veiling kun je echter wel the next best thing in handen krijgen: kostuums, decorstukken, en andere rekwisieten van The Crown!

Veiling

Je leest het goed: het kostuum- en decorteam van de iconische Netflix-serie haalt de bezem door hun archieven, en zet een flink aantal props in de verkoop. In totaal gaat het om zo’n 450 stukken die in de serie te zien geweest zijn. Veilinghuis Bonhams mag deze mega-verkoop in goede banen leiden.

Kostuums en decors

Het gaat hier niet om een selectie kleine items die een fractie van een seconde in beeld waren aan het lijf van een figurant. Welnee: tijdens de veiling zullen onder meer de replica van de Golden State Coach en de Coronation Chair onder de hamer gaan. Mocht je nog ruimte in de garage of aan de eettafel hebben: De koets moet zo’n dertig- à vijftigduizend pond opleveren, en de kroningsstoel brengt naar verwachting tien- à twintigduizendpond op.

Geen ruimte voor complete decorstukken? Niet getreurd! Er gaan namelijk ook een behoorlijk aantal kostuums in de verkoop. Zo zal de outfit die Claire Foy als Queen Elizabeth droeg bij haar kroning geveild worden, gaat de blauwe verlovingsoutfit van Diana, die toen gespeeld werd door Emma Corrin, in de verkoop (verlovingsring apart verkrijgbaar, met een geschatte waarde tussen de tweeduizend en drieduizend pond), én….

the crown veiling
Beeld: Netflix

…De iconische revenge dress, die het team speciaal voor actrice Elizabeth Debicki heeft nagemaakt. Hoe iconisch wil je het hebben? Verder worden onder meer de deur van 10 Downing Street én een set corgi-beeldjes verkocht. Een volledig overzicht vind je op de website van Bonhams.

In een korte trailer vertellen enkele creatievelingen achter de serie over alle tijd en energie die zij steken in het tot leven brengen van de kleinste details:

Tentoonstelling

Mocht je nu meteen je creditcard paraat hebben, we moeten nog éven wachten tot het zover is. Tussen 30 januari en 8 februari volgend jaar gaan de verschillende stukken online onder de hamer, en op 7 februari vindt er op locatie te Londen nog een verkoop plaats.

Mochten je zakken niet diep genoeg zijn om zo’n felbegeerde replica in de wacht te slepen: voorafgaand aan de veiling zullen de items op verschillende plekken tentoongesteld worden. Even van dichtbij bewonderen is daarmee dus gelukkig wel een optie!

Bron: Tatler, Bomhams | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws