LaDress-Founder Simone van Trojen deelt haar belangrijkste carrièrelessen

'Je doet nooit iets voor niets, want bewust en onbewust hebben de lessen die ik bij die bedrijven heb geleerd mij geholpen bij het opstarten van mijn eigen bedrijf.'

Het lukte Simone van Trojen in 2006 maar niet om het perfecte multifunctionele jurkje te vinden. Ze besloot dat jurkje dan maar zelf te ontwikkelen en zo begon LaDress. Inmiddels is LaDress uitgegroeid tot een heus modebegrip. In de nieuwste Marie Claire deelt Simone een paar van haar carrièrelessen.

 

Doe iets wat aansluit bij je ‘True North’

“Deze les komt van Harvard-hoogleraar Bill George. Hij moedigt iedereen aan zijn of haar ‘ware noorden’ te zoeken. Dit is je hogere doel, dat waardoor jij geïnspireerd raakt en waarmee jij de wereld mooier maakt. Het geeft richting aan je leven en helpt je om je koers te bepalen. Dit principe spreekt mij aan, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe ontzettend leuk het is om je passie te volgen. Zoals mijn moeder altijd zegt: je werk is dan niet meer ‘gewoon’ je werk, maar iets dat je leven interessant maakt. Dit betekent overigens niet dat je je werk elke dag leuk moet vinden, mindere dagen horen er ook bij. Als je uiteindelijk maar weet wie je bent en wat je wilt, en bereid bent daarvoor te gaan en in te investeren.”

Bedenk waar je zelf behoefte aan hebt

LaDress begon vanuit mijn eigen behoefte aan een tijdloos jurkje dat wasbaar en kreukvrij was en met alles viel te combineren. Op dat eerste jurkje in vier kleuren werd vervolgens zo goed gereageerd dat we zijn uitgegroeid tot een veel groter label met een complete collectie met broeken, pakken, feestjurkjes en meer. Ik vind het te gek dat we onze klanten volledig kunnen ontzorgen. Je moet natuurlijk nooit zomaar iets doen, maar op enig moment goed voorbereid de sprong wagen. En dat moet wel iets zijn waar je helemaal achter staat, waarvoor je bereid bent heel veel op te geven.”

Blijf leren en blijf nieuwsgierig

“Ik heb rechten gestudeerd en vervolgens bij een advocatenkantoor en in de televisiewereld gewerkt. Daar heb ik een fantastische tijd gehad. Ik heb kennisgemaakt met de verschillende dynamiek bij bedrijven en overal weer iets anders geleerd. Ookal lag mijn hart daar uiteindelijk niet helemaal, maar ik zorgde dat ik altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd bleef en alles heel goed in me opnam. Je doet nooit iets voor niets, want bewust en onbewust hebben de lessen die ik bij die bedrijven heb geleerd mij geholpen bij het opstarten van mijn eigen bedrijf.”

Benieuwd naar nog meer carrièrelessen van Simone van Trojen? Je leest het hele interview met de LaDress-founder in de nieuwste Marie Claire. Nu in de winkel! 

Bron: Marie Claire (Mariska Vermeulen)| Beeld: LaDress

Laatste nieuws