Prins William pinkt traantje weg tijdens Royal Variety Performance

De prins kon z'n gezicht moeilijk in de plooi houden.

Afgelopen weekend was dan eindelijk de uitzending van de feestelijke Royal Variety Performance, een jaarlijks entertainment-spektakel waar traditiegetrouw een delegatie Windsors bij aanwezig is. Naast prins William en prinses Kate namen dit keer bovendien ook de Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel plaats in de royal box, en als we de beelden mogen geloven dan hadden de royals het heel goed naar hun zin!

Royal Variety

Van kerstspeech tot kerstkaart en van Together at Christmas tot Royal Variety Performance: die Britten hebben het er maar druk mee in december. Aan de vooravond van de feestmaand stond weer de feestelijke Royal Variety Performance op het programma, dat dit weekend voor de gewone kijker werd uitgezonden op tv.

Tijdens deze bijzondere avond mag de culturele crème de la crème vanuit de hele Commonwealth laten zien wat zij in hun mars hebben voor een bijzonder hooggeëerd publiek. Al jarenlang wonen verschillende Windsors deze avond vol vertier bij om daar vriendelijk te klappen, en te laten zien dat die stiff upper lip toch best in staat is tot een hartelijke schaterlach.

Prins in tranen

Natuurlijk horen er ook allerlei emotionele optredens bij zo’n avond. Zo roerde ex-Spice Girl Melanie C het publiek met een ode aan theater-topman Bill Kenwright, die eerder dit jaar kwam te overlijden.

Maar degene die de grootste impact had? Dat was cabaretier Tom Allen! Op beelden die rondgaan op sociale media, is namelijk te zien hoe de Prins van Wales huilend en hikkend van het lachen in de royal box zit.

Tijdens de set van de Londense comedian Tom Allen lukt het Wills duidelijk niet om z’n gezicht in de plooi te houden, en wordt door de camera’s gespot hoe hij de tranen uit z’n ogen moet vegen. Een groter compliment kun je als komiek niet krijgen, non?

Bijzondere avond

Hoewel Tom Allen duidelijk de absolute winnaar van de avond was, hadden de royals nog veel meer leuks om van te genieten. Zo zetten de casts van verschillende West End-musicals hun beste beentje voor, en waren er muzikale optredens van onder meer McFly, Paloma Faith, en Ted Lasso-ster Hannah Waddingham. En als klap op de vuurpijl gaf levende legende Cher nog een heerlijke performance.

Kortom: een bijzonder goed avondje vertier om je collega-royals mee te vermaken!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws