Ha! Prinses Kate leent uit Zara Tindalls kast

That's what royal friends are for.

We kennen Kate als een prinses met een eigen smaak in mode, maar vergis je niet: óók zij heeft zo nu en dan behoefte aan wat inspiratie. En die haalt ze niet alleen uit prestigieuze modeblaadjes: nee, ook de looks van royal collega Zara Tindall leveren Kate de nodige ideeën op.

Dresscode in Sandringham

Afgelopen maandag was het weer zover: de Britse royals verzamelden zich traditiegetrouw in Sandringham om gezamenlijk eerste kerstdag te vieren. Zoals gewoonlijk zagen zij eruit om door een ringetje te halen en hield iedereen zich aan de jaarlijks terugkerende dresscode: de mannen in pak, de vrouwen in een keurige japon met daarover een lange jas en bonuspunten voor een opzichtig hoedje. Aan die criteria heeft ook Kate zich uiteraard netjes gehouden. De prinses verscheen in een koningsblauwe mantel van Alexander McQueen met daaronder een stel navy-kleurige Gianvito Rossi-laarzen.

Beeld: NL Beeld

Kate maakte haar kerst-outfit af met een bijzonder hoedje dat je wellicht bekend voorkomt. Het betreft namelijk een ontwerp van Julliette Millinery, en werd eerder al gedragen door Zara Tindall. Kates royal collega droeg het hoofddeksel in 2019, toen zij de races in Cheltenham bijwoonde. Vier jaar later verschijnt het ontwerp dus op het hoofd van de Prinses van Wales. Dat Zara en Kate een goede band hebben wisten we, maar dat ze in elkaars garderobe snuffelen is iets nieuws!

Beeld: NL Beeld

Nieuwe hoed

Gelukkig bleef de dochter van prinses Anne niet zonder hoed achter: welnee, zij zag het uitleentafereel als een mooie kans om een nieuw opzichtig hoofddeksel aan te schaffen. Daarvoor klopte Zara opnieuw aan bij Julliette Millinery, die een goudkleurig hoedje voor haar ontwierp. Zara combineerde het grote gevaarte met een Laura Green-jas, overknee boots van Stuart Weitzman en een tasje van Aspinal of London.

Dat Kate weleens bij Zara aanklopt voor mode-advies wordt langzamerhand dus wel duidelijk. Wij zijn benieuwd: zou Zara andersom ook uit Kates kast mogen lenen?

Bron: Hello! Magazine, Instagram @royalfashionpolice, UFO No More | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws