Albert en Charlene blikken terug op ‘moeilijk jaar’ in nieuwjaarsboodschap

'Dit zijn moeilijke tijden, en hun gevolgen zijn nog niet duidelijk te overzien'

Na de prachtige gezinsfoto die prins Albert en prinses Charlene van Monaco deelden voor de kerstdagen, stond er natuurlijk meteen een volgende feest op de agenda: de aanvang van het nieuwe jaar! Via Instagram deelde het prinselijk paar de beste wensen met een korte terugblik op het afgelopen jaar. As usual gebeurde dit lekker glam.

Boodschap in mineur

De ene vorst speecht wat af met de kerstdagen, en andere hoogheden wachten tot oud en nieuw om hun jaarlijkse toespraak te houden. In deze laatste categorie valt ook Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Albert, die gisteren zij aan zij met prinses Charlene terugblikte op 2023 en vooruitblikte op wat het komende jaar gaat brengen.

Zo deelde de vorst dat hun doorluchtige harten uitgaan naar ‘degenen die getroffen zijn door rouw, lijden, ziekte en eenzaamheid’ – lekker allesdekkend, non? Daarnaast stond hij natuurlijk stil bij alle onrust die momenteel in de wereld speelt.

“Dit zijn moeilijke tijden, en hun gevolgen zijn nog niet duidelijk te overzien. Ons land is veel van de opschudding in de wereld gespaard gebleven. Dus we hebben een gedeelde plicht om ons geluk te erkennen en de ambitie te behouden om verenigd te blijven door het beschermen van ons institutionele model en onze sociale en economische prestaties”, aldus Albert.

Positieve noot

Het was echter niet alleen maar kommer en kwel. Zo stond de Monegaskische prins ook stil bij de feestelijkheden die z’n land het afgelopen jaar kende rond de 100e geboortedag van Prins Rainier III, en deelde hij dat de ‘unieke situatie en eenheid’ van Monaco het land zouden kunnen behoeden tegen allerlei euvel dat in andere landen speelt. Ondertussen staat Charlene vriendelijk glimlachend in een dieprode Ralph Lauren japon naast manlief.

Vervolgens blikt de vorst nog met een kleine vlaag optimisme naar het komende jaar. Zo stelt hij: “We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar we kunnen ons er wel op voorbereiden. We mogen dan niet kunnen vooruitkijken, maar we moeten het [zelf] maken. Het komende jaar komt met vele uitdagingen, maar zit vol rijke beloften.”

Aan het einde van de video komt Charlene daadwerkelijk ook nog even aan het woord, zij het in koor met Albert. Gezamenlijk wensen zij hun landgenoten, inwoners, en vrienden in drie verschillende talen een bijzonder gelukkig nieuwjaar. Zo eindigen ze een wat sombere boodschap toch op een positieve noot.

Bron: People Magazine, Instagram @palaisprincierdemonaco | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..