Fluweelzacht: royals zetten winterse trend met velvet-outfits

Van Charlene tot Mary en van Caroline tot Letizia!

De meest uitbundige glitterjurkjes van de afgelopen feestperiode kunnen weer opgeborgen worden, maar wat nu? De komende periode willen we immers wel stylish doorkomen zonder onze derrières eraf te vriezen. Gelukkig hoeven we slechts naar de royals te kijken voor een stijlvol stukje inspiratie: fluweel en velours zijn het namelijk he-le-maal deze winter.

Koninklijke kledingkast

Natuurlijk weten we dat de royal garderobes altijd goed gevuld zijn. In plaats van eindeloze fast fashion vinden we hier bovendien veel tijdloze elegantie, lokale designers, en peperdure designermerken en luxelabels.

Toch spotten we ook dat de gemiddelde royal lady vaak lekker meegaat in allerhande trends – maar dan wel trends die door collega-royals gezet worden. Zo hebben we de afgelopen weken keer op keer allerhande hoogheden in velvet hun opwachting zien maken. Van glamoureuze japon tot zakenpak of subtiel accessoire en van neutraal zwart tot knalkleur: fluweel kan het allemaal. Wij zetten wat inspiratie voor je op een rijtje!

Red Velvet

Zo zagen we heel recentelijk nog deze prachtige wijnrode Birgit Hallstein-japon van Deense kroonprinses Mary, die zij op 1 januari voor het traditionele nieuwjaarsbanket uit de kast trok.

mary frederik
Beeld: NL Beeld

De japon is al langer favoriet bij Mary, want ze droeg ‘m voor het eerst op 1 januari 2007 (!) en heeft dit prachtige kleedje al vijf keer gedragen op Nieuwjaarsdag. En geef haar eens ongelijk!

Ook Zweedse prinses Sofia droeg tijdens één van de vele evenementen in de aanloop naar Kerstmis een japon van rood fluweel. Zij houdt het met deze rode Andiata wikkeljurk net een stukje meer casual dan haar buurprinses.

Sofia Carl Philip
Beeld: NL Beeld

Ook Hare Doorluchtige Hoogheid koos in de nieuwjaarsvideo vanuit Monaco voor rood fluweel. Zo verscheen prinses Charlene naast prins Albert die zijn nieuwjaarsboodschap voordroeg in een asymmetrische japon van Ralph Lauren.

Kleurrijk

Bovendien is dat niet de enige fluwelen japon die Charlene over de afgelopen weken uit haar (bijzonder imposante) garderobe trok. Zo verscheen ze in een gouden fluwelen avondjurk voor de kerstboom in het heerlijk glamoureuze familiekiekje dat de Monegasken deelden voor kerst.

Zoet detail: volgens de doorgaans goed ingelichte bron Royal Fashion Police zouden zowel Charlene als dochtertje Gabriella hier in stukken van designlabel DidierAngelo gestoken zijn.

Zelfs schoonzus, prinses Caroline, heeft zich aan de velvet-trend gewaagd. Zo wisselde ze haar eindeloze Chanel-outfits bij wijze van uitzondering af met een diepblauwe fluwelen robe van Seren London.

Ook Zweedse prinses Victoria koos bij één van haar vele royal duties de afgelopen decembermaand voor een fluwelen robe. Zij kwam in smaragdgroen voor de dag bij een jaarlijkse samenkomst van de Svenska Akademien, waarvan haar vader, koning Carl Gustaf, de beschermheer is.

Prinses Victoria en prins Daniel.
Beeld: NL Beeld

Net als schoonzusje Sofia koos Vic voor een japon met een wikkeldetail, hoewel de Camilla Thulin-jurk van de kroonprinses net een tikje meer glamour is. Al die erespelden tillen de outfit natuurlijk ook naar een hoger niveau.

Even anders

Goed, een heleboel glamour-robes dus. Maar mocht je de komende tijd even geen feestelijkheden, red carpet-evenementen of andere glamour-gelegenheden op de planning hebben staan, wat dan?

Nou, dan geeft de immer stijlvolle koningin Letizia in haar Paco Rabanne-pak het goede voorbeeld:

Felipe Letizia
Beeld: NL Beeld

La reina droeg de outfit eind vorige maand naar een feestelijk concert van het Spaanse nationaal orkest. Met satijn en kristal heeft dit zakenpak toch een fijn glam-randje, en wij zouden ‘m met een set mooie loafers en een comfortabele top absoluut geen gekke kantooroutfit vinden.

En ten slotte: mochten al die top-tot-teen fluwelen outfits je nét iets te veel van het goede zijn….

Beatrice
Beeld: NL Beeld

Dan kun je altijd nog ter inspiratie terecht bij prinses Beatrice. Zij droeg bij de jaarlijkse kerstwandeling te Sandringham namelijk een warme winterse outfit, die zij afmaakte met een opvallende Justine Bradley-Hill Mildred-haarband in blauw fluweel. Subtiel én on trend – zo kan het ook!

Bron: UFO No More, Instagram @TheRoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws