Groothertogin Maria Teresa deelt zoete reeks foto’s met pasgeboren kleinzoontje

De Luxemburgse hoogheid onthult bovendien een opmerkelijk detail over haar kleinzoon.

Gisteren deelde het Luxemburgse hof al het grote nieuws dat prinses Claire, de echtgenote van prins Félix, is bevallen van een gezonde zoon. Vandaag trakteert trotse oma Maria Teresa bovendien op een set zoete kiekjes met haar jongste kleinkind.

Trotse grootmoeder

Met de geboorte van prinsje Balthazar Felix Karl staat de teller voor groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa nu op zeven kleinkinderen. En daar zijn zij natuurlijk dolgelukkig mee! Waar de aankondiging van de geboorte alleen met een droog persbericht wereldkundig werd gemaakt, deelt de groothertogin nu op haar eigen Instagram-account een uitgebreide set foto’s van de gelukkige familie bij elkaar.

Zo poseren in de eerste foto haar zoon en schoondochter met hun drie spruiten voor oma’s camera. “Wat een gigantische blijdschap, de komst van Balthazar, ons zevende kleinkind”, schrijft ze bij de zoete reeks kiekjes.

Daarna volgen nog beelden van de trotse grootouders met hun jongste kleinkind en poseren Maria Teresa en grote zus, prinses Amalia, met de kleine Balthazar. Ook Henri en grote broer Liam willen best nog even poseren met de kleine. De reeks foto’s wordt afgesloten met een tweetal zoete kiekjes van de drie kinderen van Claire en Félix, die het bed van hun moeder met een grote grijns hebben ingepikt.

Foutje, bedankt!

Misschien is je wel opgevallen dat we het hier hebben over prins Balthazar Felix, waar we gisteren nog schreven over prins Balthasar Felix. De royalty watchers achter het Instagram-account @coutureandroyals hebben naar eigen zeggen navraag gedaan en bevestiging ontvangen dat de juiste spelling inderdaad met een ‘z’ is.

Hoewel dit spelfoutje in de afbeeldingen die bij de aankondiging gebruikt zijn natuurlijk niet meer aan te passen is, zien we dat dit in de bijschriften inmiddels ook door het Luxemburgse hof is aangepast. Daar wordt nu ook de juiste spelling aangehouden. Ook Maria Teresa spelt de naam van de kersverse prins op de juiste manier onder haar Instagram-post.

Ach ja: met zoveel blijdschap kun je soms de details een beetje over het hoofd zien. De blijdschap is er klaarblijkelijk niet minder om!

Bron: Instagram @grandeduchesse_mariateresa, @coutureandroyals | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..