Wow: dít is de man van Marijke Helwegen

Aha!

Liefde op het eerste gezicht

Waar menig relatie in showbizz-land anno nu niet langer dan enkele jaren stand houdt, geven Marijke en Harry het goede voorbeeld. Toen Marijke achttien was, leerde het stel elkaar kennen, en vijf jaar later stapten zij in het huwelijksbootje. In gesprek met Party deelde Marijke al eens dat ze meteen ‘als een blok’ viel voor Harry.

Harry was namelijk net even anders dan de jongens die Marijke verder tegenkwam in de Limburgse uitgaanswereld van de jaren ’60. Geen ‘boerenpummel’, maar goed gekleed, met een sympathieke uitstraling en een goed gevoel voor humor.

Harry deelde op zijn beurt al eens met Margriet dat hij eigenlijk met gezonde tegenzin mee ging stappen in Geleen, nadat een kameraad daar zijn hart verloor. “Eigenlijk vond ik het niks dat hij vervolgens elk weekend die kant op wilde. Hij haalde me over met hem mee te gaan door te zeggen dat zijn vriendin een leuke vriendin had. En ja, dat was dus Marijke.”

“Dat ze zo welbespraakt is, vond ik juist aantrekkelijk toen ik haar 52 jaar geleden leerde kennen”, deelde hij in 2018. En tja, haar ‘blonde haar’ en ‘prachtige grote ogen’ deden hem daarbij al helemaal smelten! “Ze had iets ontwapenends.” Inmiddels zijn we dus heel wat jaren verder, en zijn de twee nog steeds dolgelukkig met elkaar.

Ondernemend stel

De twee trekken er samen graag op uit, en hier deelt Marijke regelmatig kiekjes van via haar Instagram-pagina. Van museum…

…Tot rode loper…

Marijke Helwegen man
Beeld: NL Beeld

…Of een bezoekje aan het circus…

Marijke Helwegen man
Beeld: NL Beeld

De twee hebben het na al die jaren duidelijk nog steeds goed naar hun zin met elkaar!

Verschillend

Het geheim achter hun relatie? Naar eigen zeggen is dat het feit dat de twee eindeloos begrip voor elkaar hebben. In gesprek met Party vertelde Marijke: “Ik ben nadrukkelijk aanwezig. Harry, een introvert en intellectueel persoon, heeft daar geen moeite mee. Ik denk dat het geheim van ons huwelijk hier op gebaseerd is. Harry en ik laten elkaar vrij; wij accepteren het volkomen dat we twee verschillende individuen zijn.”

Harry stelde tegenover Margriet: “Goed observeren én kunnen luisteren is daarbij essentieel. In een liefdesrelatie is dat ook belangrijk.” Dat Marijke een ware ‘spraakwaterval’ is, vindt hij alleen maar leuk. “Ik zal me bij haar niet snel vervelen, want er gebeurt altijd wat.” Overigens kan Harry zelf ook prima doorkletsen. “Als we op zondag door het bos wandelen, nemen we de week door en dan ben ik ook veel aan het woord”, legde hij uit.

Zo verschillend en toch zo goed gematcht – daar kan menig showbizz-koppel nog een puntje aan zuigen!

Bron: Margriet, Party, RTL, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws