Miljuschka openhartig over afvallen: ‘Merk dat het met de dag moeilijker wordt’

'Ik ben gewoon te dol op eten'

2024 staat voor Miljuschka Witzenhausen in het teken van een nieuwe start. Op advies van haar dokter heeft ze zichzelf een gezondere levensstijl aangemeten en is ze begonnen met afvallen. In haar eigen nieuwsbrief deelt de tv-kok hoe de afvalrace tot nu toe is verlopen.

Goede voornemens

Miljuschka vindt dat ze goed op weg is met haar goede voornemens om gezonder te eten en meer te bewegen. “Het lijkt wel alsof het al drie maanden januari is… Maar ik ben nog steeds lekker bezig. Ik eet nog een stuk gezonder, ik sport wekelijks en zeker als de lucht strakblauw is, maak ik wandelingen waar je U tegen zegt.”

De tv-kok geeft echter ook toe dat het niet altijd makkelijk is om haar nieuwe levensstijl vol te houden. “Toch merk ik dat het met de dag moeilijker wordt. Zeker als het koud is, wil ik het liefst liters warme chocolademelk met bergen slagroom drinken en borden dampende bolo (spaghetti bolognese, red.) naar binnen werken.”

Bevestiging

Ondanks dat ze weet dat het goed voor haar is, wordt voor Miljuschka nu opnieuw bevestigd dat honderd procent gezond eten niet haar ding is. “Ik ben gewoon te dol op eten. Maar volgens mij kampt zo ongeveer heel Nederland met dit dilemma en is diëten precies om die reden van niemand een hobby.”

Gezond zelfbeeld

Onlangs vertelde Miljuschka nog aan Beau Monde dat ze in het verleden niet altijd een gezond zelfbeeld heeft gehad. “Heel lang dacht ik dat ik ge­lukkig zou zijn als ik maatje nul had”, onthulde ze toen. “Maar toen ik eenmaal in de allerklein­ste maatjes paste, deed dat niets voor me. Je laat je leven beheersen door de weegschaal, maar waarvoor eigenlijk? Dat vind ik het niet waard, want ik hou gewoon echt van eten.”

Dat ze nu toch begonnen is met afvallen, wil echter niet zeggen dat ze weer naar maatje zero wil. Haar nieuwe levensstijl heeft ze vooral in het leven geroepen omdat ze in het algemeen gezonder wil leven. Ze is dan ook vastbesloten om het vol te houden. “We gaan door. Schouders eronder en gaan. Gelukkig weet ik ondertussen wel precies wat gezond én lekker is.”

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws