Podcast Door de ogen van de Koning wint RadioRing

Een mooie bekroning voor Wim-Lex.

Mooi nieuws voor Willem-Alexander: de podcast waarin hij centraal staat, is in de prijzen gevallen. De RadioRing voor beste podcast werd gisteren uitgereikt aan de makers van Door de ogen van de Koning.

10 jaar als koning

Het afgelopen jaar hebben we de koning een stukje beter leren kennen door een set afleveringen van de podcast Door de ogen van de Koning. In tien delen sprak onze Wim-Lex met radiomaker Edwin Evers over zijn afgelopen tien jaren als koning, met in elke aflevering een ander jaar dat centraal stond – van 2013 tot nu én daar een stukje voorbij.

Ook de zwaardere onderwerpen werden niet gemeden. Zo vertelde Willem-Alexander over het verlies van zijn broer, en ging hij nogmaals door het stof om dat bijzonder slecht geplande uitje naar Griekenland terwijl iedereen aan huis gekluisterd was tijdens de coronaperiode. En met succes: in augustus liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de podcast ruim 2,6 miljoen keer was beluisterd.

Trots

Nu wordt de koning opnieuw beloond voor zijn inzet voor de podcast. Tijdens het Gouden RadioRing Gala in Hilversum werd gisteren de felbegeerde RadioRing uitgereikt aan de makers. Titus van Dijk, oprichter van mediabedrijf Tonny Media, was daar één van, en vertelt hoe trots hij is op de prijs. “Het betekent meer dan ik had gedacht, we zijn er eigenlijk ontzettend trots op”, aldus Van Dijk. “Ik denk dat wij met Tonny altijd voorop hebben proberen te lopen om podcasts voor heel Nederland zo leuk mogelijk te maken.”

En de koning zelf? Die was niet bij de uitreiking, maar weet volgens Van Dijk wel dat hij genomineerd is. “Ik weet wel degelijk dat hij stiekem ook wel trots is op het eindresultaat en zeker dat dat beloond wordt met zo’n mooie prijs.” En terecht. We hopen dat Wim-Lex het binnen de paleismuren lekker viert met een glaasje bubbels!

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws