Charlene met het complete gezin aanwezig bij Sainte Dévote

De Monegasken leken het prima naar hun zin te hebben.

Dit weekend vierden de Monegasken de belangrijke feestdag Sainte Dévote. Zoals altijd zijn daar enkele lokale royals bij aanwezig, maar de afgelopen jaren leek het bijna traditie te worden dat óf Albert, óf Charlene schitterde door afwezigheid. Dit jaar was daarom extra bijzonder, want het hele Monegaskische gezin was compleet.

Sainte Dévote

Afgelopen donderdag blies Charlene 46 kaarsjes uit. De prinses vierde haar verjaardag zoals een echte Monegask dat doet: met haute couture en een enorme taart. Veel champagne kon er echter niet aan te pas komen, want de volgende dag werd zij alweer verwacht bij Sainte Dévote: een nationale feestdag in het piepkleine landje, die wordt gevierd ter nagedachtenis aan hun patroonheilige. Hierbij is de traditie om een vissersboot in lichterlaaie te zetten.

 

Gezin compleet

Het Monegaskische prinselijke gezin wist ons behoorlijk te verrassen met hun complete aanwezigheid bij Sainte Dévote. In 2022 liet Charlene het namelijk afweten, en vorig jaar was het Albert die schitterde door afwezigheid. Dit weekend was de familie in volle glorie aanwezig, en staken zij traditiegetrouw gezamenlijk de vissersboot in brand. Het leverde enorm schattige foto’s op van twins Jacques en Gabriella

Beeld: NL Beeld

…en zélfs een kiekje van een lachende Charlene…

Beeld: NL Beeld

Je zou haast denken dat het een gewoonte begint te worden. Sómmige dingen veranderen overigens nooit, want de prinses had voor de gelegenheid weer eens een nieuwe jas op de kop getikt. De experts van Royal Fashion Police weten ons te vertellen dat het gaat om een exemplaar van ontwerper Emilia Wickstead. Dat zijn geen bescheiden stukken, dus het is te hopen dat de jas het tafereel zonder brandplekken heeft overleefd. 

Tweede deel

Goed: de Monegasken zouden de Monegasken niet zijn als zij geen plechtigheid met toeters en bellen aan de feestdag zouden verbinden. En dus vindt er de volgende dag een kerkdienst plaats ter ere van de Heilige Devota, waarbij om bescherming van het prinsdom en de prinselijke familie wordt gevraagd. Vervolgens wordt er een optocht gehouden, die Albert en Charlene dan schaapachtig lachend vanaf het balkon kunnen bekijken.

Wonderen blijken toch te bestaan, want het tweede deel van de viering van Sainte Dévote verscheen Charlene in een al eerder gedragen outfit, deze keer van haar favoriete merk Akris.

Beeld: NL Beeld

We kregen een tikje uitvaart-vibes van de look, maar dat zal dan wel met de dood van de beschermheilige te maken hebben. Afijn: we zijn in ieder geval blij dat we het gezin weer een keer compleet én gelukkig hebben gezien!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws