Prinses Stéphanie en prinses Charlene hebben het zeldzaam gezellig

Een zeldzame dosis giechels van de schoonzussen!

Waar de royals zich vroeger vooral in al hun statige elegantie toonden (ruggen recht, blik op oneindig, minzame glimlach), zo hebben hun verschijningen tegenwoordig vaak een wat aardser, spontaner karakter. Keuvelen met de locals, een balletje trappen, schaterlachend je royal taken uitvoeren – zo zien we het graag! Dat ook prinsessen Stéphanie en Charlene dit nu ontdekt lijken te hebben, zorgde toch voor enige verbazing onder de Beau Monde-redactie.

Statisch

We hóuden van de Grimaldi’s, laten we dat vooropstellen. De schandaaltjes, de juice, de drama, de designer-mode en de overdaad – wij krijgen er geen genoeg van. Maar met alle koninklijke verschijningen over de jaren is opgevallen dat de een meer schik in de royal duties lijkt te hebben dan de ander.

Zo kunnen we prinses Stéphanie over het algemeen slechts op een bijzonder zuinige glimlach betrappen….

Monaco ball
Beeld: NL Beeld

…En heeft Charlene er een kunst van gemaakt om te lachen zonder ook maar een vleugje vreugde achter de ogen.

charlene
Beeld: NL Beeld

Besties

Dat uitgerekend deze twee gisteravond dus werden vastgelegd terwijl zij elkaar vol enthousiasme omarmden, was dan ook een flinke verrassing.

Charlene Stephanie knuffel
Beeld: NL Beeld

De setting voor het zoete moment tussen de twee schoonzussen was de Fight Aids Cup, een jaarlijks terugkerend benefiet-evenement in Monaco. Hierbij komen uiteraard de Grimaldi’s in groten getale tevoorschijn, maar ook allerhande Monegaskische prominenten en celebs laten zich op hun sportiefst zien. Zo toonden onder meer Louis Ducruet, F1-coureur Charles Leclerc en ex-profvoetballer Claude Makélélé hun voetbalkunsten, en werden zij toegejuicht door een delegatie Grimaldi’s en andere sportliefhebbers.

Voor een tientje kon je een kaartje voor deze wedstrijd in de wacht slepen – waarvan alle opbrengsten naar Fight Aids Monaco gaan. Met zo’n mooi doel maakt het niet meer uit of je wint of verliest, non?

Bittere strijd

Met een lading prominenten en topsporters op het veld werd deze wedstrijd nog behoorlijk pittig. Leuk dat je voor het goede doel speelt, maar al die topsport-ego’s willen er natuurlijk gewoon met de winst vandoor gaan.

Charlene Stephanie knuffel
Beeld: NL Beeld

Ook stond er een hoop familie-trots op het spel. Zo speelden de ‘Barbagiuans’ onder leiding van Louis Ducruet namens prins Albert himself, en vertegenwoordigde ‘Cirque FC’ prinses Stéphanie. Uiteindelijk ging het team van de prinses, na een eindstand van 2-3, er met de winst vandoor. En daar hebben de schoonzussen duidelijk een hoop schik in!

Arme Albert, die zal dit nog een jaar lang moeten aanhoren van z’n zus én van z’n echtgenote…Volgend jaar beter, hoogheid!

Bron: News.MC, Monaco Tribune | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws