Monaco’s modeprinsessen in winterwarme designer-outfits

Je negenjarige in Dior en Dolce steken – zo gaat dat in Monaco.

Gisteren lieten de Grimaldi’s zich weer eens in vol designer-ornaat zien ter gelegenheid van een circusevenement in de open lucht. Hoewel het in Monaco nét een stukje warmer is dan hier, werden ook daar de winteroutfits weer uit de kast getrokken.

Circus

Monaco is het microstaatje van de megarijken, dat is algemeen bekend. Maar het is ook het land van de crème de la crème van de circuswereld, met onder meer het Festival International du Cirque de Monte-Carlo. Dit festival werd in 1974 opgericht door prins Rainier III, en is sindsdien een jaarlijks terugkerend fenomeen dat plaatsvindt in januari.

Vorig jaar werd natuurlijk uitgebreid de honderdste geboortedag van prins Rainier gevierd, en dit jaar viert het festival dus z’n vijftigste verjaardag. Kortom: een prima set redenen om groots uit te pakken! Daarom vond er gisteren een open air spektakel plaats waarbij allerhande circusartiesten zich op hun best presenteerden voor de prinselijke familie.

Grimaldi’s

Zo werd er op het plein voor het paleis een grootse show gegeven voor de aanwezige Monegasken, en werden de performers vanuit de ramen van het Palais Princier ook aanschouwd door een uitgebreide selectie Grimaldi’s. Natuurlijk waren prins Albert en prinses Charlene van de partij met tweeling Gabriella en Jacques, en kon prinses Stéphanie als voorzitster van de organisatie niet achterblijven. Ook zoon Louis Ducruet en dochter Camille Gottlieb waren van de partij. Daarnaast werden ook Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo met hun zoontjes Stefano en Francesco gespot terwijl zij genoten van de spektakelshow.

En dat gebeurde natuurlijk geheel in style! Zo konden een paar rode clownsneuzen voor de kids niet ontbreken.

Beeld: NL Beeld

…Hoewel prinsesje Gabriella haar exemplaar liever als stressbal uit elkaar lijkt te plukken…

Beeld: NL Beeld

…En Beatrice Borromeo één van de neuzen van haar kroost heeft ingepikt:

Beeld: NL Beeld

Designers galore

Zoals we van de Grimaldi’s gewend zijn, kwam men natúúrlijk van top tot teen in luxelabels gestoken voor de dag. Zo droeg Charlene een klassieke winterse outfit met een camelkleurige Emilia Wickstead-jas, een merk dat onder andere ook populair is bij prinses Kate en hertogin Sophie.

Beeld: NL Beeld

Deze combineerde zij met een warme zwarte coltrui en een set zwarte Gianvito Rossi-laarzen. Emilia Wickstead, Gianvito Rossi…veel klassieker koninklijk wordt het niet!

Toch was het dochter Gabriella die zich de ultieme modeprinses toonde. Zo ging het negenjarige prinsesje gekleed in een Dior-jas en een stel laarzen van Dolce & Gabbana. Je negenjarige in een outfitje van zo’n 1500 à 2000 euro steken – ach ja. Als je kledingbudget net zo oneindig is als dat van Charlene, waarom ook niet?

Circusfestival Monaco Stéphanie
Beeld: NL Beeld

Alleen prinses Stéphanie houdt het verder casual. Als bevlogen organisator ging zij simpelweg gekleed in een praktische outfit bestaande uit een spijkerbroek met een warm fleece-vest en een muts waarop het logo van Rainiers Centennaire en het festival duidelijk te zien zijn.

Op 19 januari barst het feest weer in alle hevigheid los, met op 23 januari het grootse prijzengala als hoogtepunt en nog een indrukwekkende reeks shows tot en met 28 januari. Daar zullen de Grimaldi’s ongetwijfeld weer met enige regelmaat acte de présence geven. Wie weet hoeveel designerstukken de prinsessen de komende week dus nog uit de kast zullen trekken!

Bron: UFO No More, Montecarlofestival.mc | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..