Oeh: we kunnen de Oranjes vanaf nu ook volgen op dít online platform

Nog meer royal kiekjes: yes please!

Hoewel het leven van de Oranjes grotendeels natuurlijk achter de paleismuren verscholen blijft, mogen we zo nu en dan toch een beetje meegenieten via social media. Dat kon eerder al op Instagram en X, maar vanaf nu kunnen we koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook volgen op Threads.

Persoonlijke plaatjes op the gram

Als het gaat om vooruitstrevende royals, hebben we het in Nederland toch wel aardig getroffen. Waar het in veel koningshuizen nog altijd een beetje not done is om je hele hebben en houwen met ‘het gewone volk’ te delen, draaien de Oranjes er hun hand niet voor om om af en toe wat op the gram te gooien. En dan hebben we het niet alleen over statige kiekjes: nee, met enige regelmaat komen er ook veel persoonlijkere foto’s voorbij op de socials. Zo zette Wim-Lex zijn jongste dochter onlangs nog op de kiek toen zij naar Italië vertrok, en maakte hij een filmpje van Alexia bij het hijsen van de vlag voor het behalen van haar diploma.

Nieuw kanaal

Tot nu toe hebben we dergelijke foto’s en filmpjes van de Oranjes met name voorbij zien komen op Instagram en X. We wachten nog steeds op een royal TikTok-profiel (Alexia heeft immers al een voorzet gegeven, dus waarom ook niet?), maar inmiddels is er al wel een derde kanaal bijgekomen. We kunnen het Koninklijk Huis nu ook volgen op het Meta-alternatief voor X: Threads.

Warm welkom

Op Threads geven de Oranjes nog een extra inkijkje in hun koninklijke leventje. En daar zijn niet alleen wij blij mee, blijkt uit de reacties op Threads. De Oranjes wacht een warm welkom. “Willy en Max have joined the party!”, schrijft iemand. “Welkom! Het is hier veel gezelliger dan op X dus geniet hier maar”, laat een andere volger weten.

Er worden ook meteen verzoekjes gedaan: “Hebben jullie ook kattenfilmpjes? Ik ben hier voor de kattenfilmpjes”, zegt iemand. Zover we weten hebben de Oranjes geen katten – wellicht een leuk filmpje van hondje Mambo dan?

Bron: Nouveau, Threads @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws