Driewerf hoera: deze 3 royals vieren vandaag hun verjaardag

Wat een toeval!

Hiep hiep hoera! Vandaag is het feest in koninklijke kringen, want niet één, niet twee, maar drie royals vieren hun verjaardag. In Jordanië mogen koning Abdullah én zijn zoon prins Hashem een X aantal kaarsjes uitblazen, maar ook in Spanje kunnen de feestelijke toeters en bellen uit de kast gehaald worden.

Dubbel feest in Jordanië

Het is vandaag dubbel feest in Jordanië, want zowel koning Abdullah als zijn jongste zoon prins Hashem vieren hun verjaardag. Koning Abdullah blaast vandaag 62 kaarsjes uit, en het is inmiddels precies 19 jaar geleden dat hij een wel heel speciaal verjaardagscadeau kreeg. Zijn zoon prins Hashem mag vandaag namelijk 19 kaarsjes uitblazen. Hoe toevallig!

Vorig jaar zette koningin Rania haar jarige echtgenoot in het zonnetje met een ontroerende boodschap op Instagram: “Er is niets beters dan met jou aan mijn zijde door het leven te gaan. Ik ben elke dag dankbaar voor jou”, aldus de royal. En ook voor prins Hashem liet Rania vanzelfsprekend een bericht achter: “Moge God je zegenen met een leven van dezelfde vreugde die je mij en iedereen om je heen brengt”, schreef ze. Enne, vandaag is deze happy family dus weer in de feeststemming, wij zijn benieuwd hoe het koninklijk gezin de verjaardagen gaan vieren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Koning Felipe

Maar ook in Spanje is het groot feest, daar viert koning Felipe namelijk zijn 56ste verjaardag. Hoe de royal zijn verjaardag gaat inrichten is nog niet helemaal bekend, maar dat de feestelijkheden in de Spaanse hoofdstad Madrid plaats zullen vinden staat wél vast. Enne, bij een Spaanse koninklijke verjaardag horen soms nou eenmaal verplichtingen.

Verjaardag Leonor

Vorig jaar op 31 oktober kon de vlag ook al uit bij het Zarzuela Paleis. Het was toen namelijk exact achttien jaar geleden dat de prinses van Asturias, de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia, het levenslicht zag. Dat vierden zij met een plechtige ceremonie waarin de prinses trouw zwoer aan de Spaanse grondwet, een set onderscheidingen voor de jonge troonopvolger, een lunch met politici en prominenten, en een militaire parade.

Tussen al die plechtigheden door was het vooral een dag vol lieve familiemomenten tussen de trotse ouders en hun volwassen dochter. En eentje daarvan ging zelfs viraal! Bij het omhangen van enkele onderscheidingen kwam Leonor’s staart namelijk vast te zitten onder haar medailles, en dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. Vaderlief stond gelukkig gelijk klaar om de lokken van zijn dochter op een subtiele manier los te trekken. Zoet!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @queenrania, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws