Zien: koningin Mary moedigt Deens handbalteam aan op EK

Het lijkt het erop dat Mary haar nieuwe rol helemaal onder controle heeft!

Het Deense mannen handbalteam, dat zondag de finale van het EK tegen Frankrijk speelde, kreeg hoog bezoek tijdens de wedstrijd. Niemand minder dan de kersverse koningin Mary verscheen namelijk ten tonele om de handballers aan te moedigen. Zou haar koninklijke aanwezigheid het team tot de overwinning gebracht hebben?

Spannende finale

Hoewel de finale van het EK handbal voor mannen spannend was tot op het laatste moment, ging Frankrijk er uiteindelijk met de winst vandoor. Na een zenuwslopende nek-aan-nek-race verloor het Deense handbalteam namelijk met slechts twee punten verschil van de Fransen. Het verlies van het nationale Deense handbalteam maakt Mary allesbehalve minder trots op de sporters. Enne, een ding is zeker: aan de aanmoedig-kunsten van de koningin heeft het in ieder geval niet gelegen.

Mary handbal
Beeld: NL Beeld
Mary handbal
Beeld: NL Beeld

Instagram-bericht

Het Deense hof richt op het Instagram-account @detdanskekongehus een aantal mooie woorden naar de sporters namens hun koningin. We zien een foto van Mary op de tribune met achter haar het handbalveld. Het bijschrift luidt: “Wat een adembenemende finale… Denemarken, jullie hebben een fantastische strijd geleverd. De overwinning lag binnen handbereik, en het was hartverscheurend om te aanschouwen. Jullie indrukwekkende inzet op het EK verdient alle lof. Van harte gefeliciteerd met de welverdiende zilveren medaille.”

Medaille-uitreiking

En die welverdiende zilveren medailles? Die krijgt het Deense handbalteam natuurlijk persoonlijk overhandigd van koningin Mary. Ook de Franse minister van sport Amelie Oudea-Castera en de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier sluiten bij de koningin aan in de rij om de sporters te feliciteren:

Mary handbal
Beeld: NL Beeld

Kersverse koningin

Ook uit dit stijlvolle optreden blijkt maar weer dat Mary haar nieuwe titel heeft weten te omarmen. Vorige week verscheen ze – toen ze voor één van de eerste keren verscheen als koningin – ook al in een prachtige outfit die het koninklijke stempel dubbel en dwars verdient. Het lijkt ons nogal wat om te verwerken, zo’n plotselinge aanstelling tot vorstin van een land. Toch lijkt Mary er bijzonder nuchter onder te blijven. Alsof er niets aan de hand was, verscheen ze vorige week namelijk uiterst vrolijk bij een van de eerste publieke uitjes sinds de troonwissel.

En dat deed de koningin, zoals we dat van haar gewend zijn, in een adembenemende outfit. Vers geshopt? Welnee. Mary ging voor items die ze stuk voor stuk eerder al heeft gedragen. Een vorstin met duurzame gewoontes: daar kunnen we wel aan wennen. De kersverse koningin droeg tijdens de kerkdienst een paarse japon van Soeren Le Schmidt, die ze afmaakte met navykleurige Jimmy Choo-pumps en een hoop andere accessoires in paarstinten.

Al met al lijkt het erop dat Mary haar nieuwe rol helemaal onder controle heeft!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @detdanksekongehus, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..