Kleine moeite: zo houd je je katoenen items mooi

Een duurzamere optie hoeft niet duur te zijn!

Bij Beau Monde houden we van kwaliteit. Exquise diners, luxe overnachtingen, en natuurlijk de nodige designer-kleedjes. Maar wat blijkt anno nu steeds vaker? Dure labels zijn echt niet per definitie van betere kwaliteit dan de winkel om de hoek. Zo kun je ook met een klein budget investeren in verantwoord ingekocht katoen van de Action.

Capsule wardrobe

Waar je voorheen je weelde toonde door dag in dag uit in nieuwe designerstukken ten tonele te verschijnen, ligt dat anno nu anders. Quiet luxury en kwaliteit boven kwantiteit, dat is het devies. We verwennen onszelf liever met enkele duurzame kledingstukken, dan dat we onze garderobe volgooien met goedkope fast fashion die binnen twee weken alweer achterhaald is.

Maar van een capsule wardrobe, kunnen we nog meer doorpakken en deze duurzame filosofie ook op andere vlakken van ons leven toepassen. Van handdoeken tot beddengoed: zo zorg je het beste voor je katoen.

Een goed begin…

…Is het halve werk, zegt men. En dat is niet voor niks! Beginnen met investeren in kwaliteitskatoen begint niet bij de kassa, maar al véél eerder. Action werkt samen met Better Cotton om de katoenteelt wereldwijd te verbeteren. De missie van Better Cotton is om katoengemeenschappen te helpen overleven en groeien, en tegelijkertijd het milieu te beschermen en te herstellen.

Better Cotton steunt boeren met verschillende richtlijnen voor een duurzamere katoenproductie, die beter zijn voor hun bedrijf, hun leefomgeving én voor het milieu. En dat betekent: koop je een product met het Better Cotton-logo? Dan draag jij bij aan de duurzame katoenproductie. Ook steun je met jouw aankoop het behoud van gezonde bodems en het verminderen van schadelijke chemicaliën bij de katoenproductie. Nu weet je dus precies waar je op moet letten bij je volgende aankoop.

Handig om te weten: Better Cotton wordt geleverd via een zogeheten massabalanssysteem. Hierdoor is het niet fysiek herleidbaar tot eindproducten. Dit komt doordat Better Cotton niet altijd apart verwerkt kan worden. Soms wordt het dus vermengd met ‘normaal’ katoen tijdens de productie.

Duurzaam wassen

Wanneer je dan een paar katoenen parels in huis hebt gehaald, wil je natuurlijk zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. De beste manier om hiervoor te zorgen, is om je katoenen shirts, sokken, slopen en slips slim te wassen.

1. Vlek-check

Het sorteren van je was op kleur – dat doen we bijna allemaal. Maar let’s be honest: we hebben echt niet altijd zin om alle kledingstukken één voor één te controleren voor we ze in de wasmachine stoppen. Dit is echter wel aan te raden! Door hardnekkige vlekken slim voor te behandelen, voorkom je dat je je kleding vaker dan nodig moet wassen. Ga maar na: als er een puistje op je perzikhuidje verschijnt, dan kies je toch ook voor een spot treatment in plaats van een intense skincare-behandeling?

2. Was verstandig

We noemden het hierboven al even, maar je katoen gaat simpelweg langer mee, als je ’t minder vaak wast. Daarom geldt: alleen wassen als het echt nodig is, binnenstebuiten, en op een lagere temperatuur. De meeste wasmachines hebben een eco-stand om dit zo makkelijk mogelijk te maken.

Daarnaast zal het je niet verbazen dat wassen met een volle trommel een stuk duurzamer (en dus voordeliger voor de portemonnee) is dan een wasmachine aanzetten met slechts een enkel t-shirt. Wat je echter misschien niet weet: de wrijving van de verschillende katoenen items tegen elkaar helpt je was namelijk ook om beter schoon te worden. Smart!

3. Flauw van vouwen

Leg jij je handdoeken netjes opgevouwen in de kast? Door je handdoeken op te rollen verminder je de wrijving van de stof, waardoor deze langer mooi blijft. Extra leuk meegenomen: zo krijgt je linnenkast een luxe hotel-uitstraling. Wie wil dat nu niet?

Verantwoord inslaan

Mocht het ondanks de goede zorgen voor je textiel tijd zijn om een set fijne nieuwe basics in te slaan, dan kun je terecht bij de Action. Hier vind je namelijk volop fijne katoenen producten, die verantwoord ingekocht zijn.

Van basic sokken…

…Of een klassiek wit t-shirt…

…Tot de Hotel Royal gezichtsdoekjes en handdoeken…

…En de ultrazachte Hotel Royal kussenslopen van katoen-satijn.

 

Zo zie je maar weer: duurzamer hoeft niet altijd duurder te zijn! En daarmee houd je meer over om jezelf eens extra in de watten te leggen.

 

 

 

Laatste nieuws