Ha, daar zijn de Romanovs weer!

De keizerlijke nazaten delen een gezellig kiekje.

Geen land aan hun voeten, geen troon om op te zitten, maar wel budget voor een privéfotograaf en een hoop persoonlijke trots – dat zijn de Romanovs ten voeten uit. Deze week deelden de nakomelingen van het ooit zo grootse Keizerlijk Huis een vrolijk nieuw kiekje met de familie. Tijd om eens in te checken: hoe gaat het nu met groothertogin Maria Vladimirovna, zoonlief George, schoondochter Rebecca en kleinzoon Alexander?

Familiekiekje

Zo vaak worden de Romanovs niet meer uitgenodigd voor evenementen van de verschillende Europese vorstenhuizen, maar gelukkig is er met enige regelmaat ruimte voor een gezellige fotosessie met de keizerlijke nazaten.

Zo deelden zij bovenstaande familiefoto die deze maand werd gemaakt in Rome, de stad waar schoondochter Rebecca in 1982 werd geboren. Op de vrolijke kiek is goed te zien dat het jonge prinsje Alexander groeit als kool! Zijne Doorluchtige Hoogheid Alexander Georgievich Romanov zag in oktober 2022 het levenslicht, en is inmiddels dus bijna anderhalf jaar oud. De kleine man lijkt overigens maar weinig zin te hebben om te lachen naar het vogeltje.

In een interview met het Italiaanse blad Gente verklapte zijn moeder, prinses Rebecca, al eens: “Alexander heeft een eigen willetje, en soms wordt hij boos, maar hij is ook speels en vrolijk.” Ha!

Op andere kiekjes van dezelfde dag, die de prinses via haar eigen account gedeeld heeft, lijkt de kleine man echter al meer schik te hebben in de fotosessie.

Ook deelde prinses Rebecca een foto van de piepjonge prins met haar eigen moeder. “Grootmoeders liefde”, schreef ze bij deze foto.

Drukke Romanovs

Waar de familie zich verder mee bezig houdt? Dat kunnen we gelukkig op de voet volgen via hun Instagram-accounts. Zo woonden zij in Italië de uitvaart bij van de omstreden prins Vittorio Emanuele di Savoia, waar zij enkele foto’s van deelden die rijkelijk van hashtags werden voorzien als #Savoia, #royals, #Romanov, en #funeral.

Daarnaast werd er nog aan de nodige filantropie gedaan…


…En werd de prinses benoemd tot lid van de Orde van Malta door grootmeester Fra’ John Dunlap.

About the other day in Rome….’, schrijft de prinses heel casual bij het kiekje. Ze is ook zo lekker gewoon gebleven, non?

Romanov-claims

Hoewel de familie rond groothertogin Maria Vladimirovna veruit één van de meest zichtbare takken is van de huidige generatie Romanovs, zijn haar claims als troonpretendent niet geheel zonder controverse. Zo zijn er door de jaren verschillende neven geweest die menen dat zij meer recht hebben op de titels die Maria Vladimirovna gebruikt.

Gelukkig kan de groothertogin onder meer rekenen op steun vanuit de Russische Orthodoxe kerk, die haar vorig jaar nog als ‘Groothertogin Maria Vladimirovna, hoofd van het Russisch Keizerlijk Huis’ feliciteerde met haar zeventigste verjaardag. En ach, op Instagram zijn ze hoe dan ook de populairste Romanov-afstammelingen. En dat is ook wat waard, toch?

Bron: Patriarchia.ru, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws