De beste looks én grote winnaars van de Oscars 2024

Van vintage Balenciaga tot tijdloos Chanel!

Filmfans en glamour-liefhebbers kan het bijna niet ontgaan zijn: afgelopen nacht vond in Los Angeles weer de uitreiking van de Academy Awards plaats. Natuurlijk wordt de crème de la crème van Hollywood hier in het zonnetje gezet, maar wij willen ook graag onze eigen prijzen uitreiken voor de beste rode loper-looks van de avond!

Red carpet looks

We weten natuurlijk allemaal dat er tijdens de Oscars de belangrijkste filmprijzen van de Verenigde Staten worden uitgereikt. Want: wie gaat er met zo’n prachtig beeldje naar huis? Toch is dat niet het enige waar we op letten. Zo houdt Beau Monde natúúrlijk ook van een mooi red carpet moment. Dit zijn dan ook de A-listers die wat ons betreft een Oscar mogen ontvangen voor ‘Best Dressed‘.

As usual zagen we de meest trendy looks afgewisseld worden met klassieke silhouetten. Ook kozen veel verschillende dames voor een monochroom outfitje. Met goed zwart zit je immers nooit fout!

Beeld: NL Beeld

Verder lijken vooral zachte pasteltinten hoogtij te vieren op de rode loper – maar dan natuurlijk wel voorzien van de nodige va-va-voom silhouetten vol drama, geborduurde details, of super-sleek metallic randje zoals Zendaya.

Beeld: NL Beeld

Afterparty looks

Maar alléén de red carpet van de Oscars zelf? Dat is natuurlijk niet genoeg voor een avondje vol glitter en glamour. Menig A-lister is daarom na de nominaties linea recta doorgegaan naar de Vanity Fair party om hun overwinning te vieren – of juist om hun verlies te vergeten. Hier wisselden klassieke galajurken en nietsverhullende kleedjes met een gezonde dosis sex appeal elkaar af. Precies daarom nemen we óók onze favoriete afterparty looks onder de loep.

Grote winnaars

De grote winnaar van de avond was Oppenheimer, die maar liefst zeven gouden beeldjes in de wacht wist te slepen – waaronder die voor beste film, regisseur en acteur. Daarnaast won Emma Stone de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in Poor Things en won de Nederlandse Hoyte van Hoytema de Oscar voor Beste Camerawerk.

Hoewel Barbie voor zes prijzen genomineerd was, zagen zij de meerderheid van de beeldjes toch aan hun poppenneusjes voorbijgaan. Wel mocht Billie Eilish wederom de prijs voor beste originele nummer in ontvangst nemen, voor haar hit What Was I Made For van de Barbie-soundtrack.

Bron: Marie Claire, De Oscars, NU, Vogue, Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws