Handen uit de koninklijke mouwtjes: de leukste actiefoto’s van NLdoet

Tjop, tjop!

Vrijdag was het weer tijd voor NLdoet, de actie waarbij duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken voor allerhande karweitjes. Ook de Oranjes doen traditiegetrouw mee om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. We zetten de beste royal actiefoto’s van deze editie voor je op een rij!

Bloeien met Beatrix

Prinses Beatrix leek het wel naar haar zin te hebben op de stadsboerderij in Utrecht. In het voorjaarszonnetje mocht de voormalig koningin schooltuintjes voor basisschoolleerlingen voorzaaien, houtwerk beitsen, allerlei dieren voeden, en tussendoor was er ook tijd om schaapjes te aaien. Die laatste halen het misschien niet bij de edele viervoeters uit de koninklijke stallen, maar aandoenlijk zijn ze wel.

NL Beeld
Beatrix
NL Beeld
NL Beeld

Beatrix is duidelijk in haar sas!

Hoogwaardig highteaën

Als beschermpaar van het Oranje Fonds staken ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima uiteraard hun handen uit de mouwen. Aan hen de taak om samen met vrijwilligers een high tea voor kwetsbare buurtbewoners te organiseren. En daarbij kregen ze een gevarieerd takenpakket onder hun neus.

Zo ging WimLex aan de slag met hapjes voorbereiden in de keuken…

NL Beeld

Zorgde vrouwlief voor de finishing touch

NL Beeld

En serveerden ze deze vervolgens als perfect op elkaar ingespeeld duo uit aan hun gasten.

NL Beeld

De karakteristieke grote glimlach van koningin Máxima was natuurlijk ook van de partij. Zelfs wanneer ze de pas erin moet hebben om een ieder tijdig te voorzien van wat lekkers, is de big smile niet van haar gezicht te krijgen. Dát is pas een uithangbord voor vrijwilligerswerk!

Bron: NL Beeld, Archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws