Een goede haarverzorging: essentieel voor de stijlvolle vrouw

Wanneer je regelmatig last hebt van droog haar kan dit een teken zijn dat je de verkeerde haarproducten gebruikt. Probeer eens een haarmasker droog haar om je haardos te voeden. Ook schilfers op je hoofdhuid kunnen daar het gevolg van zijn. Deze schilfers ontstaan bijvoorbeeld bij het gebruik van een shampoo met verschillende agressieve ingrediënten. De ingrediënten drogen de hoofdhuid uit, wat het ontstaan van schilfers tot gevolg heeft. Kijk zelf eens of je shampoo ingrediënten als sulfaten en parabenen bevat. Het zijn deze ingrediënten die de schilfers laten ontstaan. In dit artikel lees je meer over een goede haarverzorging.

Herken de signalen van onvoldoende verzorgd haar

Je wilt voorkomen dat je opnieuw te maken krijgt met droog of bijvoorbeeld pluizig haar. Hoe herken je wanneer je haar wat extra verzorging goed kan gebruiken? Pluishaar is er een duidelijk teken van. Datzelfde geldt voor gespleten haarpunten en bijvoorbeeld een haarbreuk. Ook dof haar kan een teken zijn dat je haar wat verzorging nodig heeft om weer te glanzen.

Standaard

Of wat te denken van klitten? Ook klitten kunnen duiden op een vochttekort. Het gebruik van een haarmasker helpt je de verzorging van je haar weer op orde te krijgen. Een kapper kan je meer vertellen over de haarproducten die jou helpen je haar in een goede conditie te houden. Het is sterk afhankelijk van het type haar dat je hebt.

Gebruik van verschillende soorten haarmaskers

Een snelle blik op het internet laat zien dat je de keuze hebt uit een breed scala aan haarmaskers. Welk masker heb je nodig? Hoe gebruik je een haarmasker? Een haarmasker gebruik je tijdens het douchen. Was je haar eerst met een goede shampoo zonder sulfaten en parabenen. Knijp het overtollige water vervolgens uit je haar en breng het masker aan. Je werkt hierbij van boven naar beneden. Start halverwege je haarlengte en werk door tot aan het uiteinde van je haren.

Een masker laat je enkele minuten intrekken om deze zijn werk goed te kunnen laten doen. Het is afhankelijk van het product dat je aanschaft, hoe lang je precies moet wachten. Je leest het in de instructies die bij deze producten worden geleverd. Vervolgens is het enkel nog zaak om je haar uit te spoelen. Na het uitspoelen van je haarmasker kun je een gewone conditioner gebruiken. Het helpt je haar de voedingsstoffen uit het haarmasker langer vast te houden.

Beeld: Unsplash, Tim Mossholder

Laatste nieuws