Waarom de rol van prins George bij de Coronation ruzie opleverde

Kate en William waren het niet meteen eens met de keuze voor deze rol.

Vooralsnog heeft het koninklijke leven van prins George zich vooral binnen de paleismuren afgespeeld, maar tijdens de Coronation zagen we de jonge royal voor het eerst duidelijk in de spotlight. De rol die hij op zich nam tijdens Charles‘ kroning blijkt echter nogal wat voeten in de aarde te hebben gehad.

Speciale rol

De Coronation was niet alleen een speciale dag voor Charles en Camilla. Ook prins George heeft op de grote dag flink z’n moment gepakt. Gewapend met de lange, zware sleep van de koning en in een piekfijn uniform vervulde de kleine royal zijn rol met verve. En dat vinden we, gezien de langdradigheid van de stijve ceremonie, nogal een prestatie voor een 9-jarige.

Beeld: NL Beeld

Bezorgd

Hoewel George zelf geen enkele moeite leek te hebben met zijn taak tijdens de Coronation, blijkt nu dat William en Kate nog niet zo overtuigd waren van de keuze voor een dergelijke publieke rol voor hun oudste zoon. Tom Quinn, auteur van het boek Guilded Youth, vertelt aan Mirror dat het kroonprinselijk koppel bezorgd was over de druk die de taak van George op het jongetje zou uitoefenen.

“Ik heb van mijn contacten gehoord dat er enige discussie is geweest over de vraag of George een meer formele rol zou moeten spelen”, aldus Quinn. “Ik heb gehoord dat Kate en William bang waren dat dit niet het geval zou zijn.”

Uitvaart prinses Diana

De bezorgdheid van Wills en Kate deed Quinn denken aan de uitvaart van prinses Diana, waarbij William en Harry een prominente rol hadden. “Veel mensen hadden daar kritiek op en zeiden dat het vreselijk was om dit twee jongens van zo’n jonge leeftijd, en vooral Harry, te laten doen. Dus ik denk dat mensen zich dit herinneren en denken: ‘Wacht even, als George een soort van een pageboy, of een soortgelijke rol speelt bij de kroning, gaat dat dan niet te ver terug in de richting van de traditionele rollen?'”

Nu was de sfeer tijdens de Coronation natuurlijk veel positiever gestemd, en kunnen we dat onmogelijk vergelijken met de intens verdrietige situatie rondom het overlijden van Lady Di. Bovendien leek de kleine George het prima naar z’n zin te hebben tijdens de kroning!

Bron: Mirror, ELLE | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws