Het bijzondere uniform voor prins George bij de kroning van King Charles

Bij zijn bijzondere rol hoort ook een bijzondere outfit!

Het Verenigd Koninkrijk en de media maken zich klaar voor de kroning van King Charles, op 5 mei. Maar ook binnen de paleismuren zijn de voorbereidingen al flink bezig en wordt er steeds meer bekend gemaakt over deze bijzondere dag. 

Hoofdrol voor George

Hoewel het tijdens de kroning natuurlijk allemaal draait om Charles, is hij niet de enige die in de spotlight komt te staan. De negenjarige prins George, het oudste kind van prins William en prinses Kate, is immers een van Charles’ Pages of Honour. Deze onderscheiding wordt meestal toegekend aan senior leden van het koninklijk huis. Zij zijn verantwoordelijk voor het dragen van de lange, zware sleep van de koning.

Maar wat betekent dat verder voor de jonge prins? Nou: onder ander een héél bijzonder uniform. Waar we George al steeds vaker in de voetsporen van z’n vader zien volgen met scherpe blazers en een nette stropdas, mag George voor deze gelegenheid een speciaal uniform aantrekken.

Dresscode

Website Tatler weet meer te vertellen over de kleding van de Pages of Honour. Zo wordt er verwacht dat ze ‘een scharlaken japon’ met gouden kant, ‘manchetten van blauw fluweel’ en een wit satijnen vest met gouden veters dragen, samen met een witte broek, witte handschoenen, zwarte schoenen met gesp, een kanten das en ruches. Misschien kun je je hierbij niet direct een beeld vormen, dus we zijn even in de archieven gedoken.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Op deze foto uit 2010 zie je aan de zijde van Queen Elizabeth enkele pages staan. Kun je je al een voorstelling maken van hoe dit de jonge prins zal staan? We zijn benieuwd! Naast prins George zullen ook Camilla’s kleinzonen, Gus en Louis Lopes, en Freddy Parker Bowles een rol hebben als Page of Honour, in matchende uniforms.

Publieke optredens

Het aantal publieke optredens van de jonge prins George is de afgelopen jaren flink toegenomen. Zo was hij afgelopen maart nog aanwezig bij een Thanksgiving-dienst voor prins Philip en bij de viering van het platina-jubileum van koningin Elizabeth II van vorig jaar – wat voor een hoop grappige foto’s zorgden van de jonge prins en zijn zusje en broertje.

Bron: Hello! Magazine, Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws