Throwback: Katja en Birgit Schuurman in hun jongere jaren

Wat een schatjes!

Katja en Birgit Schuurman staan al jaren bekend als knappe én knap getalenteerde showbizz-zusjes. Maar hoe zagen zij er vroeger eigenlijk uit? We zijn de archieven ingedoken!

Carrières

Katja werd in 1975 geboren als oudste dochter van een Nederlandse vader en Surinaamse moeder. Twee jaar later zag haar zusje Birgit het levenslicht. Beide meisjes behaalden hun vwo-diploma en rolden daarna langzaamaan de showbizz-wereld in.

Katja speelde in haar twintiger jaren diverse kleine rollen in verschillende televisieseries, en maakte daarna haar filmdebuut in Nederlandse speelfilm De zeemeerman. Haar echte doorbraak maakte ze als Jessica Harmsen in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Birgit ging op haar beurt voor een zangcarrière. Die kwam in het begin nog niet echt van de grond, maar dat veranderde in 2001. Toen scoorde ze met het nummer I know een top 10-hit in de Nederlandse Top 40.

Op een gegeven moment is Katja net als Birgit gaan zingen (we kennen allemaal Ademnood nog wel), en ging Birgit haar zus na in de acteerwereld. Anno 2024 maken beide zussen nog altijd furore als actrice. De meest recente filmtitels die Katja aan haar cv heeft toegevoegd zijn Casa Coco, Oei, ik groei! en Ome Cor. Birgit speelde onlangs nog in Casanova’s en Soof 2.

Mooie zussen

Naast hun zang- en acteercarrières staan Katja en Birgit natuurlijk ook gewoon bekend om hun onmiskenbare schoonheid. Menig Nederlandse man heeft in zijn jongere jaren een (al dan niet Playboy-)poster van (een van de twee) dames boven zijn bed gehad. En de dames mogen dan inmiddels 49 en 46 zijn; ze zijn nog altijd prachtig om te zien.

Onbezorgde jeugd

Katja en Birgit zijn naast zussen ook beste vriendinnen. En dat is niet iets van de laatste jaren, nee: ze hebben van jongs af aan al een bijzondere band gehad. Daarover deelde Katja onlangs een bijzondere post op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

“Mijn zusje en ik. Aan het begin van ons leven. En ook al eventjes onderweg”, schreef de actrice bij de intens schattige foto. “Vooral heel blij, nieuwsgierig, volledig open en zonder oordeel simpelweg omdat we alles zagen voor wat het was en we geen reden hadden om anderen kleiner te maken om ons ego te redden.”

Ze vervolgt: “We waren. Bloemetjes voor elkaars haren plukkend. En met wat omwegen en afleidingen zijn we nog steeds -of weer- zo. En ja, hier en daar struikelend. Om de volgende dag weer op te staan.” En wat waren ze lief!

Nieuwe single

De actrice deelde het bericht overigens niet zonder reden. Birgit heeft namelijk net een nieuw nummer uitgebracht.  En, zoals we van Katja gewend zijn, wil zij haar zus daarin natuurlijk maar al te graag supporten. Ze schrijft: “Luister Birgits nieuwe single en volg haar voor veel meer mooie muziek die eraan komt.”

De nieuwe single van Birgit heeft de titel Struikelen. Eerder deze week deelde zij het leuke nieuwtje zelf al op haar eigen Instagram: “En daar is ze dan, mijn eerste single Struikelen van mijn later dit jaar nog te verschijnen gelijknamige album! Meer dan 20 jaar geleden bracht ik mijn eerste muziek uit en ik ben nogal blij en dankbaar dat ik dat nog steeds kan en mag doen. Dankbaar voor iedereen die al zijn liefde en tijd met mij deelt om wat er in mij zit samen tot muziek te maken.”

Bron: Wikipedia, Instagram @katjaschuurman, @birgitschuurman | Beeld: NL Beeld, Instagram @katjaschuurman

Laatste nieuws