Wat is er gebeurd met model Kelly Fisher, de ex-verloofde van Dodi Fayed?

De Harrods-erfgenaam had zijn verloving verbroken door zijn affaire met prinses Diana.

Als we The Crown mogen geloven, dan was Dodi Fayed allang zijn hart verloren aan een dame voordat hij prinses Diana ontmoette. Model Kelly Fisher zou naar eigen zeggen zelfs verloofd zijn met de Harrods-erfgenaam. Maar wat is er eigenlijk precies met haar gebeurd?

Kelly Fisscher

Kelly Fisher werd geboren in 1962. Ze groeide op in Louisville, maar verhuisde op zestienjarige leeftijd richting Canada. Hier begon ze te werken als model en werkte uiteindelijk voor grote modehuizen. De eerste ontmoeting tussen Kelly en Dodi was in 1996, in – je raadt het al – Parijs.

Al snel voelden de twee de welbekende ‘spark‘ en verloofden ze zich. De diamanten verlovingsring was dan ook niet te missen. Totdat Dodi prinses Diana leerde kennen – en dat nog tijdens zijn verloving met Kelly. De twee werden voor het eerst samen gespot op een jacht waar uiteindelijk de beruchte foto’s van uitlekten.

Prinses Diana en Dodi Fayed in Saint-Tropez, 1997 (NL Beeld).

Niet heel veel later verbrak Dodi dan ook de verloving met Kelly, wat hij volgens het model via de telefoon deed. Ouch!

Rechtszaak

Toen de foto’s de wijde wereld in gingen, spande Kelly een rechtszaak aan tegen haar ex-verloofde. Zij vertelde namelijk dat de bruiloft op 9 augustus stond gepland, en dat ze een contractuele overeenkomst hadden. Ook haar advocaat stelde tijdens een persconferentie: “Meneer Fayed moet verantwoordelijkheid nemen voor de vrouw die hij als het ware ‘aan het altaar heeft achtergelaten’ en die hij met totaal gebrek aan respect heeft behandeld. Hij heeft haar hart op een harteloze manier gebroken, zonder enige respect voor haar.”

Rechtszaak ingetrokken

Maar toen sloeg het noodlot toe: Diana en Dodi kwamen om na een tragisch ongeluk in Parijs.

Prinses Diana en Dodi Fayed in Parijs net voor het dodelijke ongeluk, 1997 (NL Beeld).
De verongelukte auto waar prinses Diana en Dodi Fayed in zaten, 1997 (NL Beeld).

Meteen daarna trok Kelly de rechtszaak weer in. Haar advocaat liet toentertijd weten: “Uit respect voor de tragedie en het immense verlies dat de familie Fayed heeft geleden, heeft ze mij, als haar advocaat, gemachtigd om haar rechtszaak tegen de heer Fayed in te trekken. Hoewel ze wettelijk het recht heeft om de zaak tegen zijn nalatenschap voort te zetten, heeft ze ervoor gekozen om dat recht vrijwillig niet uit te oefenen.”

Hoe gaat het nu met haar?

Inmiddels is Kelly gelukkig getrouwd met haar echtgenoot Mikhail Movshina. Ze ontmoette hem tijdens een safari in Zuid-Afrika. De twee hebben ook een dochter, met wie ze in South Carolina wonen.

Toch zijn er altijd nog andere roddels die de wereld in zijn gebracht. Zo onthulde butler Paul Burrell later dat de liefde tussen Diana en Dodi enkel en alleen een ‘vakantieliefde’ was. Diana wilde er gewoonweg eventjes tussenuit en Dodi kon haar die ontspanning bieden. Hoe de vork echt in de steel zat? Daar zullen we nooit meer achter komen.

Bron: Royalty Online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws