Broer Dodi Al Fayed over Diana’s laatste zomer: ‘Fijne familietijd’

Omar Fayed verloor zijn halfbroer door de crash waarbij ook prinses Diana om het leven kwam.

Door het vijfde seizoen van The Crown worden er weer een hoop herinneringen opgehaald aan de relatie tussen prinses Diana en Dodi Al Fayed. Ook Tatler publiceert een artikel waarin Omar Fayed (zonder ‘Al’), de halfbroer van Dodi, terugblikt op die laatste zomer van Diana.

Diana, William en Harry

Omar was tien jaar oud toen zijn halfbroer Dodi iets kreeg met Diana, de prinses van Wales, in de zomer van 1997. Een periode waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. “Ik heb prinses Diana een paar keer ontmoet, en ook prinsen William en Harry een paar keer”, vertelde hij dit jaar aan Tatler. “Ze kwamen ook bij mijn vader thuis en waren betoverend. Er gaan zo veel verhalen rond over die periode, maar voor de mensen die het meemaakte, was het een fijne familietijd”, blikt Omar terug.

Voorbij familiedrama

Omdat hij nog jong was, staat de zomer Omar niet meer heel helder op het netvlies. “Die hele periode is een beetje langs mij heen gegaan, waar ik op sommige vlakken ook geluk mee heb gehad,” vertelt de zakenman, doelend op het ongeluk later in die zomer, waarbij Diana en Dodi beide om het leven kwamen.

“Ik kijk voorbij alle familiedrama”, aldus Omar. “Ik heb nu vrede in mijn hart en hoofd met deze tragische gebeurtenissen.” Wel is hij zich bewust van de vele theorieën die rondgaan rondom de dood van zijn halfbroer. “We moeten nederig genoeg zijn om het mysterie te accepteren. Ik heb zoveel standpunten gehoord, het gaat maar door.”

Geïnspireerd door Charles

Omar houdt zich in zijn glansrijke carrière nu veel bezig met het milieu. Iets waarbij hij zich nog altijd laat inspireren door de Royal Family. “Ik bewonder echt wat [Charles] heeft gedaan met zijn zegeningen en lasten om verder te werken rondom lokale gemeenschappen en regionale landbouw. Dat vind ik heel goed.”

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws