Spannend: prinses Amalia zal voor het eerst een staatsbanket bijwonen

Kleine meisjes worden groot!

Kleine meisjes worden groot, en zo ook onze eigen toekomstige koningin Amalia. De Nederlandse prinses zal voor de allereerste keer ooit een staatsbanket bijwonen. Een belangrijk en eervol moment als toekomstige koningin van Nederland.

Staatsbezoek

Op woensdag 17 en donderdag 18 april staat een staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia op de planning. Ze worden niet alleen ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar ook door prinses Amalia. Prinses Amalia zal voor het eerst aan een staatsbezoek deelnemen en aanwezig zijn bij een staatsbanket. Een spannend moment voor Amalia, maar wij weten zeker dat dit helemaal goed moet komen.

Staatsbanket

Tijdens de eerste dag van een staatsbezoek is het traditie dat de gastheer of gastvrouw op de eerste avond een chic diner bestaande uit meerdere gangen organiseert. Het staatsbanket wordt gehouden ter ere van een staatsbezoek en is bedoeld om de banden tussen de gasten uit verschillende landen te versterken, diplomatieke relaties te bevorderen en belangrijke onderwerpen te bespreken.

Tiara’s

Bij een chic diner hoort natuurlijk een chique outfit. De staatshoofden en gasten zijn gekleed in rokkostuum of een lange avondjurk of galajurk met een bijpassende tiara. Prinses Amalia hebben we nog maar drie keer eerder met een diadeem mogen zien, dus wij verheugen ons nu al op de foto’s van komende week waar ze (hopelijk) ook te zien zal zijn met een tiara.

Tijdens het verjaardagsdiner van de Noorse prinses Ingrid Alexandra verscheen Amalia voor het eerst met een tiara. De sterrentiara die Amalia droeg, hadden we eerder gezien, namelijk op de trouwdag van Máx en Wim-Lex. Amalia droeg de huwelijkstiara van diamanten in combinatie met een prachtige roze jurk.

Amalia
Amalia tijdens de verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. (Beeld: NL Beeld)

Daarop volgde de huwelijksreceptie van kroonprins Al Hussein en Rajwa Al Saif waar Amalia verscheen met een pauwenstaart-diadeem mét robijnen en een matchende robijnrode, custom japon van Jan Taminiau. De laatste keer dat we Amalia met een tiara op hebben gezien was afgelopen oktober op de achttiende verjaardag van de Deense kroonprins Christian. Amalia droeg een prachtige, koningsblauwe jurk van Essentiel Antwerp en een prachtige tiara met saffieren die matchte met haar jurk. Tot veertig jaar geleden waren de stenen uit de tiara onderdeel van een collier dat koning Willem lll in 1879 aan Emma cadeau gaf als huwelijksgeschenk.

Amalia
Amalia samen met prinses Elisebeth van België bij de achttiende verjaardag van de Deense prins Christian. (Beeld: NL Beeld)

Diamanten, robijnen en saffieren hebben we dus eerder voorbij zien komen bij Amalia. Op de redactie zijn we al flink aan het speculeren wat Amalia dit keer gaat dragen. Zou ze haar favoriete tiara, de Mellerio-tiara met robijnen, dragen tijdens het staatsbezoek? Of kiest ze dit keer voor een tiara met andere stenen, zoals de smaragden parure? Wij zien het al helemaal voor ons hoor: Amalia in een prachtige smaragdgroene jurk met de bijpassende smaragden parure.

Wat Amalia ook draagt, wij weten zeker dat onze prinses er prachtig uit zal zien – hoe zenuwachtig ze ongetwijfeld ook zal zijn voor deze primeur!

Bron: RTL Nieuws, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

 

Laatste nieuws