Bezige bijen: hannah Skin Improvent opent hotels

Goed toeven op het landgoed in Voorthuizen!

Afgelopen maandag was het Wereld Bijendag – een dag om eens stil te staan bij alle goede dingen die deze beestjes betekenen voor onze wereld. In samenwerking met BeeGrateful heeft hannah Skin Improvement speciaal voor de gelegenheid drie luxe hotels geopend….voor de bijtjes! En dat is niet alleen geweldig voor de bijen, maar ook voor de biodiversiteit op het landgoed midden in de natuur. Wij praten je bij.

Wilde bijen hebben het niet makkelijk de laatste jaren, terwijl ze juist zó belangrijk zijn voor een groeiende en bloeiende wereld. Net als de hannah huidcoaches die een grote bijdrage leveren aan een gezonde en bloeiende huid! Wilde bijen en andere bestuivers zijn zelfs onmisbaar voor een heel groot deel van onze landbouw. Kortom, we kunnen dus eigenlijk niet zonder wilde bijen. Daarom worden ze een handje geholpen! De vrouwen van BeeGrateful hebben drie super cozy bijenhotels op het landgoed van hannah in Voorthuizen geplaatst, waar wilde bijen en andere bestuivers zich in kunnen nestelen.

Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk?

Wist je dat er wel 360 verschillende bijensoorten in Nederland voorkomen? En dat maar één daarvan de bekende honingbij is? Je leest het goed, er zijn wel 359 andere bijensoorten in Nederland! En voor velen zijn die een stuk minder bekend. Ook deze wilde bijensoorten spelen een enorm belangrijke rol als bestuivers van planten. Hoewel sommige planten zichzelf kunnen bestuiven, hebben de meeste plantensoorten daar hulp bij nodig. Die planten krijgen hulp van insecten, wind of water om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere over te brengen. Bestuiving is onmisbaar voor meer dan 85% van de bevruchting van wilde planten en 75% van onze groente- en fruitgewassen. Zonder bestuivers komt onze voedselvoorziening dus in gevaar.

Flowerpower vrouwen

De vrouwelijke bijen verdienen nog wel wat extra respect. Zij doen namelijk al het werk #womenempowerment! Dit gegeven omarmt hannah met veel passie, aangezien de huidcoaches ook hele bezige bijen zijn. Natuurlijk kennen we de bijenkoningin, die in haar eentje een heel bijenvolk weet te besturen. Maar vrouwelijke wilde bijen verdienen een podium. Deze bijen pakken namelijk al het werk alleen op. Van het schoonmaken en bewaken van het nest en het verzorgen van de larven tot het verzamelen van de nectar. Echte flowerpowervrouwen dus!

BeeGrateful is op een missie om de biodiversiteit te vergroten. Zij creëren fijne en gezonde leefomgevingen voor wilde bijen en vergroten bewustwording over het belang hiervan. En daar plukken wij – letterlijk – de vruchten van!

Bron & Beeld: hannah

Laatste nieuws