Zien: prinsessen Isabella en Josephine lenen uit moeders kledingkast

Beeldig, duurzaam, en met een dikke knipoog naar hun moeder!

In Denemarken vierde koning Frederik vorig weekend uitgebreid zijn verjaardag. De vorst verscheen toen natuurlijk op het balkon met de famillie voor het traditionele zwaai-en-glimlach-moment. Wat daarbij vooral opviel, was dat de twee prinsesjes in wel erg bekende kleedjes kwamen opdagen!

Duurzaam

De 56e verjaardag van koning Frederik was een wel héél bijzondere, want het was zijn eerste verjaring als koning van Denemarken. Toen de kroost op het balkon van paleis Amalienborg verscheen, viel de modeliefhebbers gelijk iets op: prinsessen Isabella en Josephine waren gekleed in japonnetjes van hun moeder. Koningin Mary leende haar eerder gedragen jurken uit aan de zussen voor deze speciale gelegenheid.

Goed geleend

De meiden stonden duidelijk te stralen in de outfits van hun moeder, die bovendien goed op elkaar afgestemd lijken te zijn! Zo draagt prinses Josephine een wit-linnen japon met viscose en blauwe bloemendetails van Paul & Joe. Deze droeg haar moeder al eerder op een jubileumfeest van een liefdadigheidsorganisatie in 2018.

Beeld: NL Beeld

Een kleine duik in de archieven levert dit kiekje van het Dankse Kongehus op, waar goed te zien is dat de toenmalige kroonprinses het fleurige jurkje droeg tussen de feestende aanwezigen.

De japon van prinses Isabella, eveneens in stijlvol blauw-wit bloemenmotief, is van het modehuis Zimmerman. Deze midi-japon heeft een omslag en een grote striksluiting en werd door Mary al twee keer eerder gedragen in 2022 en 2023.

Beeld: NL Beeld

Zoet detail: één van die uitstapjes van Mary in deze Zimmerman-japon, was in november 2022. Toen bezocht de toenmalige kroonprinses namelijk haar geboorteplaats, Tanzania. Dat haar dochter de japon vervolgens bij zo’n belangrijke primeur heeft gedragen, maakt dit nu extra leuk!

Feestjapon

Mary besloot zelf óók voor het grote moment een jurk te herhalen. Zo koos zij voor een knallend roze japon van No. 21. Deze lijkt een verjarings-favoriet van haar te zijn, want ze droeg de jurk ook al eens rond de 50e verjaardag van Frederik. Ook werd deze leuke eyecatcher uit de kast getrokken voor een werkbezoek in 2019 en in 2021 bij een awardshow. Zo’n tijdloze jurk is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goed voor de portefeuille!

Trendy

Deze keuze van de prinsessen was overigens voor de kenners een flinke verrassing. Ook gokken we dat Mary zelf niet wist wat ze hoorde toen haar dochters deze twee japonnetjes kozen.

Zo deelde de majesteit eerder al eens dat haar dochters ‘nog niet dood gevonden willen worden’ in haar kleding. Wellicht hebben de meiden zelf deze quote ook teruggezien in de media, en besloten ze mams zo subtiel op de hak te nemen. Zodoende kreeg Mary’s kledingkast dan tóch toch nog een tweede kans. Gelijk hebben ze, want naast dat de japonnetjes beeldig staan, maken de prinsessen ook een bewuste keuze. Helemaal noblesse oblige!

Bron: Blauw Bloed, Ufo No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws