Douwe Bob over kinderen krijgen: ‘Alle clichés zijn waar’

'Ik ben ook voor het eerst echt bang om dood te gaan, omdat ik er dan niet meer kan zijn voor mijn kinderen'

Douwe Bob is in korte tijd vader geworden van drie kinderen. Het zoontje dat hij kreeg met zijn verloofde Anouk blies onlangs alweer twee kaarsjes uit. In de nieuwste Beau Monde vertelt de zanger hoe hij het vaderschap ervaart.

Kinderen

De grootste liefde in zijn leven? Dat zijn zijn kinderen. En Anouk. “Ik heb heel lang gedacht dat niets ooit belangrijker zou worden dan muziek. Dat stond voor mij altijd op nummer één. Eigenlijk was dat een verkapte manier om te zeggen dat ik zelf op nummer één stond. Dat is niet meer zo. Alle clichés over het krijgen van kinderen zijn waar, haha. Ik ben ook voor het eerst echt bang om dood te gaan, omdat ik er dan niet meer kan zijn voor mijn kinderen. Die verantwoordelijkheid ligt me soms wel zwaar.”

Monogamie

“Of ik monogaam ben? Dat vind ik een vieze vraag”, aldus Douwe. “Omdat het impliceert dat het niet goed is als je niet monogaam bent. Er zit een cultureel oordeel in dat is opgelegd door hoe wij als maatschappij en vanuit de kerk denken. De vraag zou moeten zijn: geloof jij in monogamie? Dan is mijn antwoord: ja. Ik geloof in liefde en ben op dit moment monogaam. Maar ik ken ook stellen die net zoveel van elkaar houden en ervoor kiezen om niet monogaam te zijn.”

Stoïcisme

Vroeger was zijn celebrity crush Georgina Verbaan. Maar nu bewondert hij vooral mensen met een hele andere achtergrond. “Nu bewonder ik eigenlijk niemand in de business. Ik bewonder wel mensen, maar dat zijn dan oude filosofen. Marcus Aurelius bijvoorbeeld, een stoïcijn. De laatste jaren heb ik veel geleerd van het stoïcisme. Dat is een beetje het Westerse boeddhisme. Alles met een korreltje zout nemen, jezelf niet te serieus nemen, begrijpen dat het leven een kosmisch biljart is en dat je zelf niet zo belangrijk bent. De kunst van het loslaten, dat is stoïcisme voor mij.”

Dit artikel is een fragment uit een uitgebreid interview met Douwe Bob uit de allernieuwste Beau Monde. Vanaf vandaag in de winkels!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto’s: Feriet Tunc | Visagie: Shiona Franke | Styling: Pascalle Swinkels

Laatste nieuws