6 Tips om de zomerdrukte op het vliegveld te omzeilen

Good to know!

Heb jij voor de zomervakantie een vliegreis op de planning staan? Dikke kans dat het behoorlijk druk is op het vliegveld. Met deze tips kun jij de drukte zo veel mogelijk omzeilen!

Zomerdrukte

Als jij in de schoolvakantie gaat vliegen, hou je er waarschijnlijk al rekening mee; lange rijen bij de check-in, vertragingen en enorme drukte op het vliegveld. Niet echt een relaxt begin van je vakantie. Wij hebben dé tips om de zomerdrukte op het vliegveld zoveel mogelijk te ontwijken.

Buiten het weekend om

Volgens Aviclaim zijn maandag, vrijdag en zaterdag de drukste dagen op Schiphol. Dinsdagen of woensdagen zijn vaak de rustigste dagen. Op de website van Schiphol kan je van tevoren checken hoe druk het naar verwachting wordt op de dag dat jij vliegt.

Online inchecken

Waarschijnlijk zit de meeste wachttijd ‘m in het inchecken en de security. Het is daarom handig om van tevoren online in te checken. Zo heb je je boardingpass al en hoef je niet lang in de rij te staan. Reis je met grote bagage, ook dan kan het gunstig zijn om online in te checken. Vaak hebben ze op het vliegveld namelijk een aparte ‘drop-off’-rij voor reizigers die al wel zijn ingecheckt, maar alleen hun bagage nog af moeten geven. Wel zo handig!

Tijdslot reserveren

Deze tip geldt niet voor elk vliegveld, maar op Schiphol kan het wel! Je kan hier namelijk een tijdslot reserveren voor de security check. Zo hoef je niet lang in de rij te staan en ben je sowieso op tijd. En het mooie is, het boeken van een tijdslot kost je ook nog eens helemaal niets. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je ook echt op de afgesproken tijd bij de security bent.

Ander vliegveld

Schiphol is een van drukste vliegvelden van Europa, omdat het een belangrijk transfer-vliegveld is; veel passagiers stappen hier over op een andere vlucht. Heb jij écht geen zin in lange rijen, dan kun je ervoor kiezen om vanaf een ander vliegveld te vliegen, zoals Rotterdam, Eindhoven, Groningen of zelfs vanuit Duitsland: Weeze, Bremen of Düsseldorf.

Gunstige vliegtijden

Natuurlijk zijn er ook vliegtijden die gunstig kunnen zijn. Zo is het heel vroeg ’s ochtends (tussen 04:00-06:00) of heel laat in de avond (tussen 22:00-24:00) vaak het rustigst. Je hebt hoe dan ook een korte nacht, maar je zult niet lang hoeven wachten. Wel belangrijk om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen, want de winkels op het vliegveld zijn rond deze tijden gesloten.

Boek een hotel

Heb je nou zo’n vroege vlucht voor de boeg? Of wil je gewoon lekker relaxed aan je vakantie beginnen? Trakteer jezelf dan op een hotel vlak bij het vliegveld. Hotel NH Amsterdam Schiphol Airport is hier ideaal voor. Het hotel bevindt zich pal naast het vliegveld en het biedt een gratis shuttlebus naar het vliegveld aan. Ieder halfuur rijdt er een bus van en naar Schiphol. Binnen zeven minuten sta jij in de vertrekhal. Luxe!

Beeld: NH Hotels

Niet onbelangrijk: het hotel heeft heerlijke ruime en lichte kamers met fijne bedden. Wij raden je aan om iets eerder te komen, zodat je nog even kan genieten van bijvoorbeeld het heerlijke eten in a la carte-restaurant The Greenhouse. Een lange reis beginnen met een goed ontbijt? Ook dan zit je hier goed! Bovendien kun je kiezen voor een ontbijtje to go, zodat je je vlucht zeker weten haalt.

Om écht ontspannen het vliegtuig in te stappen, heb je zelfs de mogelijkheid om voor een fijne portie in- of ontspanning te gaan in het eigen sport- en wellnesscenter van Hotel NH Amsterdam Schiphol Airport.

Dat is een lekker begin van jouw zomervakantie!

Bron: Aviclaim, Vliegtickets.com, NH Hotels | Headerbeeld: Adobe Stock

Laatste nieuws