Albert en Charlene ruilen Olympisch tenue in voor gala-outfits

Van sportieve outfit naar de rode loper!

Albert strak in ’t pak en Charlene in een keurig (en peperduur) japonnetje – dat is hoe we Hunne Doorluchtige Hoogheden doorgaans kennen. Gisteren was dat echter nét even anders, en gingen zij binnen enkele uren van sportieve outfitjes naar gala-looks!

Olympische vlam

Je kunt ’t bijna niet gemist hebben: de Olympische Spelen vinden dit jaar plaats in Parijs. Eind juli moet het legendarische sportevenement van start gaan, en de voorbereidingen zijn in volle gang. Ook hoort hier traditiegetrouw de estafette met de Olympische vlam bij – en gisteren was het de beurt aan LL.AA.SS. om dat iconische vuurtje enkele meters te begeleiden.

Gekleed in matchende sportpakken nam het prinselijk paar voor het oog van een enthousiaste menigte de Olympische vlam over. Een zoete nod naar hun achtergrond die zij beiden hebben als topsporters – Albert als Olympisch bobsleeër, en Charlene als Olympisch zwemster. Een betere match voor zo’n prestigieuze taak kunnen we bijna niet bedenken.

Uiteraard waren ook de tweeling, Jacques en Gabriella hier van de partij, die eveneens in matchende sportoutfits gestoken waren. Zoals ’t heurt werd de prinselijke familie bijgestaan door enkele lokale topsporters: F1-coureur en kind-aan-huis bij de Grimaldi’s Charles Leclerc, alpineskiester Alexandra Coletti, tafeltennisser Xiaoxin Yang, en bobsleeër Rudy Rinaldi.

Gala

Meteen na het doorgeven van de Olympische vlam, stond overigens het volgende agendapunt alweer te wachten: gisteren vond in Monaco namelijk ook de feestelijke afsluiting plaats van het Festival de Television de Monte-Carlo. Uiteraard kon dat ook niet voorbijgaan zonder een verschijning van Albert en z’n lief.

albert charlene
Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid ging Charlene gekleed in een prachtige witte Elie Saab-jumpsuit met kanten details. Oeh la la! Char koos hierbij voor een nieuwe coupe – met iets langere lokken in subtiele golven. Wie weet: is dit een teken dat de prinses toch haar lokken lang laat groeien? Met alle experimentele kapsels die we de afgelopen jaren van de prinses hebben gezien, zou dat een leuke volgende stap zijn, non?

Bron: Instagram @palaisprincierdemonaco, @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws