Vader Meghan Markle: ‘Ik zit in hetzelfde schuitje als de koning!’

Thomas Markle gooit olie op het vuur.

Van keuvelen met de paparazzi tot het verkopen van tours langs het huis van z’n vervreemde dochter – Thomas Markle heeft zich de afgelopen jaren weinig populair gemaakt bij de Sussexes. In een nieuw interview met de Daily Mail heeft hij desondanks vooral veel medelijden met zichzelf.

Meet the Markles

Het is geen geheim dat prins Harry en hertogin Meghan Markle niets moeten weten van Thomas. In hun Netflix-documentaire kwam de spanning tussen de ooit zo hechte vader en dochter uitgebreid aan bod, en in Spare wijdde Harry verschillende hoofdstukken aan de moeizame relatie met z’n schoonvader.

Ondertussen werd er vanuit kamp Markle in zowel de pers als in de rechtbank gestrooid met tegenaanvallen op de Sussexes. Al die spanning zou geheel aan het prinselijk paar te wijten zijn, en de Markles wasten hun handen in onschuld.

Interview

Hoewel er inmiddels al jarenlang een ijzige stilte tussen Thomas Markle en het gezin van z’n dochter hangt, houdt de bijna tachtigjarige vader hoop op een hereniging met z’n dochter.

Zo onthult hij in gesprek met de Daily Mail: “Ik heb nooit van verjaardagen gehouden, maar ik weet dat de ene persoon van wie ik het liefst zou horen, niets zal laten weten. Ik zou dolgraag mijn kleinkinderen ontmoeten, maar op dit punt zou ik ook al blij zijn met een foto.”

Daarnaast vergelijkt hij zichzelf met niemand minder dan koning Charles. De twee hebben immers – qua gezondheidsproblemen en moeizaam contact met de Sussexes – veel gemeen, zo stelt Thomas. “Ik zou hem heel graag spreken, want ik weet zeker dat hij net zoveel onbeantwoorde vragen heeft als ik. Wij hebben geen van beiden zo’n behandeling verdiend.”

Om nog wat extra olie op het vuur van alle Sussex-haat te gooien, vult hij aan: “De grootste vraag die ik voor ze heb, is waarom ze niet alleen mij, maar ook de koninklijke familie en de koning zo slecht behandeld hebben.”

Waarom Thomas denkt de band met z’n dochter te kunnen herstellen middels een groots interview waarin hij de vuile was van de Sussexes nog eens uitgebreid buiten hangt? Tja. Joost mag ’t weten.

Bezige bijen

Ondertussen zal men aan het hof van Montecito waarschijnlijk volop betere dingen hebben om zich mee bezig te houden. Naast het uitdelen van gratis jam aan bekende vrienden, werkt Meghan immers hard aan haar American Riviera Orchard en een nieuwe lifestyle-show op Netflix. Harry zou ondertussen vlijtig bezig zijn met een serie over de wereld van polo. Ten slotte werd eerder dit jaar bekend dat het productiebedrijf van de Sussexes, Archewell Productions, de filmrechten gekocht heeft voor het boek Meet me at the Lake.

We vermoeden dan ook dat meer dan een diepe zucht vanuit de Sussexes er niet in zit voor Thomas Markle…

Bron: The Mirror, The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws