Prins Harry en Meghan Markle braken traditie tijdens de voorbereidingen van hun bruiloft

Harry had al een deel van Meghan's trouwkleding gezien...

Op 19 mei 2018 stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Het is traditie dat de bruidegom de trouwkleding van de bruid niet te zien krijgt voordat de grote dag aanbreekt. Toch verliep dit bij Harry en Meghan even wat anders…

Tentoonstelling

Een jaar na hun bruiloft viel de trouwkleding die zij droegen op deze grote dag te bewonderen in de tentoonstelling ‘A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex: Windsor Castle/Palace of Holyroodhouse‘. Geïnteresseerden konden hier ook luisteren naar verschillende geluidsopnames waarin het koppel vertelde over de ins en outs van hun royal wedding. Zo onthulden Harry en Meghan een bijzonder detail wat betreft de voorbereidingen van het huwelijk. Kort gezegd: dat ging niet helemaal volgens koninklijk protocol…

Tiara van Elizabeth

Voorafgaand aan de bruiloft, kreeg het stel een uitnodiging van wijlen koningin Elizabeth om een tiara voor Meghan uit haar collectie juwelen te kiezen. “Toen de tiara voor de trouwdag aan de orde kwam, had ik de eer zelf deze prachtige tiara in artdeco-stijl uit te kiezen”, vertelt Meghan. En een dergelijke uitnodiging sla je natuurlijk niet af. “Het was een ongelooflijk surrealistische dag, zoals je je kunt voorstellen.”

Meghan koos uiteindelijk voor de welbekende met diamanten afgezette tiara, die oorspronkelijk van koningin Mary was. Daarover zegt ze: “Ik vond hem perfect omdat hij zo clean en simpel is.”

Meghan Markle
Beeld: NL Beeld

“Het is de droom van elk meisje om een tiara te kunnen dragen en, grappig genoeg, het was degene die het beste bij je paste, degene die er zonder twijfel het beste uitzag”, hoor je Harry op de opname tegen zijn vrouw zeggen. Maar dat Harry bij dit moment aanwezig was, was niet helemaal volgens koninklijk protocol. “Ik hoorde er eigenlijk niet te zijn, maar het was een heel lief en genereus gebaar van mijn grootmoeder.”

Baard

Dit was overigens niet de enige keer dat Harry afweek van een traditie wat betreft zijn royal wedding. Hoewel de bruiloft an sich al een veelbesproken onderwerp was, ging het achteraf – en van tevoren – ook over de baard van prins Harry. Er ontstond namelijk behoorlijk wat commotie toen hij aan zijn familie vertelde dat hij zijn baard wilde behouden voor de bruiloft. Om deze wens in vervulling te laten gaan, moest hij destijds zelfs toestemming vragen aan Queen E. Gelukkig begreep zij het verzoek van haar kleinzoon en mocht Harry trouwen met baard. Eind goed, al goed!

Bron: Blauw Bloed, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws