Oei: goede vriend van Thomas Markle organiseert ‘Harry en Meghan Tours’

'Een zorgwekkende escalatie', stelt een cyber-expert.

Natuurlijk weten we dat Meghan Markle en haar vader, Thomas Markle, niet met elkaar door één deur kunnen. Een bizarre wending die deze week aan het licht kwam, zal de relatie ongetwijfeld geen goed doen.

Moeizame relatie

Dat de relatie tussen Meghan en Thomas Markle al jaren in zwaar weer verkeert, is algemeen bekend. Zo zou Thomas mogelijk bij hebben geklust met strategische paparazzi-deals, en zou Meghan haar vader willens en wetens in een kwaad daglicht hebben gezet in allerlei interviews. Enige hoop op verzoening hebben we al even geleden in de ijskast gezet.

Zwaaien naar de Sussexes

Helemaal nu bekend is geworden dat Karl Larsen, een goede vriend van Thomas, met wie hij een YouTube-kanaal runt, tours aanbiedt door Montecito. In negen uur tijd (en voor een prijs van zo’n $1200) word je rondgeleid langs alle hotspots die de Sussexes in het dagelijks leven regelmatig bezoeken. De tour deed flink wat stof opwaaien: Harry en Meghan zouden immers richting Montecito zijn verhuisd om juist te ontsnappen aan alle aandacht. En tja: echt bevorderlijk voor de veiligheid van de Sussexes is het ook niet.

Christopher Bouzy, een tech-ondernemer die zich heeft gespecialiseerd in het tacklen van online haatzaaierij, stelt tegenover Newsweek: “Het recente incident met een celebrity tour die werd georganiseerd door de buurt waar de Duke en Duchess wonen, is een zorgwekkende escalatie van online pesterijen naar de echte wereld.”

Zelf verdedigt Larsen z’n onderneming: zo zou hij niet daadwerkelijk langs het huis van de Sussexes rijden – alleen wel langs alle andere plekken waar zij regelmatig komen. Bovendien stelt hij dat de tour bedoeld is voor mensen die de Sussexes een warm hart toedragen. “De tour is ontwikkeld voor mensen die van Harry en Meghan houden. Het is alsof je Elvis opzoekt, alsof je naar Graceland gaat omdat je van Elvis houdt”, meldt de fotograaf.

Offline

Larsen, die zichzelf overigens zonder gêne omschrijft als  ‘de ENIGE persoon in de wereld die de waarheid weet over wat er gebeurd is tussen Meghan Markle en haar vader’, ziet duidelijk geen enkel probleem met z’n project.

Toch is meteen duidelijk dat niet iedereen zijn opvattingen deelt. Zo heeft tour-platform Tripening z’n aanbod offline gehaald, na er door Bouzy op geattendeerd te zijn. Op website Viator is de advertentie (nog) wel te lezen, maar hoe lang dat nog duurt…

Bron: Newsweek | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws