Proost: heerlijke Renais Gin van actrice Emma Watson is gearriveerd in Nederland!

Cheers!

Bij Beau Monde houden we van een goed drankje op z’n tijd. En nu is er een heerlijke nieuwe aanvulling voor je thuisbar in Nederland gearriveerd: Renais Gin! Dit ginlabel is even smakelijk als innovatief, en kan bovendien rekenen op de steun van niemand minder dan actrice Emma Watson. Samen met broer Alex hebben ze dit unieke merk opgericht, en die zorg en toewijding van de familie proef je duidelijk terug in deze heerlijke gin. Wij praten je bij!

Renais Gin

We zijn natuurlijk bekend met de exquise wijnen die uit Frankrijk afkomstig zijn. Maar een gin geïnspireerd op één van de beroemdste Franse wijnstreken? Dat hebben we nog niet eerder gezien. Tot nu! Renais Gin valt niet alleen op door de prachtige goudkleurige verschijning, maar vooral door hun unieke manier van destilleren. Met overgebleven druivenschilletjes en bezinksel als hoofdingrediënt, beide afkomstig van wijngaard Domaine Watson, hebben Emma en haar broer Alex een uitzonderlijke gin weten te maken.

Op Domaine Watson wordt al tientallen jaren wijn gemaakt door zeven kleine familiewijngaarden. Het wijnhuis pronkt met een vol rode Pinot Noir met smaken van braam, drop en leer én een serieuze Chablis. Aan de basis van Renais, wat ‘herboren’ betekent in het Frans, staan de geredde witte druivenschillen van de eigen Chablis wijn. Deze schillen worden vervolgens samengevoegd met grand-cru wijndruiven, en botanische ingrediënten als lindebloem, acaciahoning en zeezout. Dat levert een minerale smaak op met tonen van citrus. En dat alles natuurlijk met een vleugje magie!

Familieliefde

Renais is het merk van actrice Emma Watson en haar broer Alex. Beiden zijn ze geboren in Parijs, maar ze hebben een groot deel van hun jeugd doorgebracht op de door vader Watson opgerichte wijngaard, Domaine Watson. Waar Emma een acteercarrière tegemoet ging – we kennen haar immers van Harry Potter, Beauty and the Beast, en Little Women –, bleef Alex werken voor het domein, maar ook daarbuiten in de drankenindustrie. De familie Watson heeft een diepgewortelde band met Bourgondische wijnen en het prachtige landschap dat hen omringt. Chris Watson plantte zijn wijngaarden in Chablis meer dan drie decennia geleden en produceert sindsdien bekroonde wijnen.

Alex en Emma zijn natuurlijk ultiem trots op het creëren van Renais Gin, waarin het terroir van Domaine Watson herboren wordt in een unieke geest, met behulp van gerecyclede druivenschillen uit het wijnmaakproces. Onder leiding van Alex zet Renais Gin de familietraditie voort om het allerbeste van het terroir van de regio te laten zien. De toewijding van de familie, kennis, passie en vooral ook de liefde voor het wijngebied maken van deze ‘celebirty’ gin een mondaine spirit met een connectie met de topwijnen uit Chablis.

Nu in Nederland

Nieuwsgierig geworden naar Renais Gin? Snappen we. Goed nieuws, want vanaf nu is dé Gin van Emma Watson ook in Nederland verkrijgbaar. Vorige week was de feestelijke lancering waarbij Jack Sotti, Global Brand Ambassador Renais Gin (en grote naam in de cocktailwereld), overkwam naar Amsterdam. Hij verzorgde een heuse Renais Martini Masterclass voor alle genodigden. Aansluitend was er een 3-gangen diner met bijpassende Renais cocktails. Sounds good!

Renais Réserve Gin is verkrijgbaar bij drankdozijn voor € 44,95 en in de speciale drankzaken. Cheers!

Geen 18, geen alcohol.

Bron & Beeld: Renais Gin

Laatste nieuws