Column Ella: ‘Hoop dat de diva nog geen uitgestorven diersoort is’

Viva la diva!

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Dit keer: sterallures, diva’s op de rode loper.

Inner-diva

Soms vrees ik dat sterallures een stille dood zijn gestorven. Celebs zijn tegenwoordig zo saai, zo #dankbaar, zo voorzichtig geworden, dat het slaapverwekkend is. Maar soms duikt er toch nog eentje op die haar inner diva koestert. Ik heb dan ook geschaterd om zangeres Tyla die naar het MET Gala kwam in een Balmain van drie soorten zand, as you do. Ze kon er amper in lopen, laat staan traplopen, dus moest ze de treden op worden gedragen, wat toch wat afbreuk deed aan haar grootse entree. Achter de schermen werd haar creatie afgeknipt tot een mini-jurk.

Heerlijke sensatie, en verwende poes Kim Kardashian was intussen maar opzichtig naar adem aan het snakken, omdat die had gehoopt furore te maken met haar wespentaille die poepen en zuurstof inhaleren onmogelijk maakte. Dan overklast worden door een jong popje, uitgerekend in het label dat Kim de afgelopen jaren weer op de kaart heeft gezet, was natuurlijk te zuur voor woorden en de frustratie droop er dan ook vanaf.

Cannes

Cannes bood eveneens hoop dat de diva nog geen uitgestorven diersoort is. Zangeres Kelly Rowland ging daar op de rode loper de strijd aan met een beveiliger. Reden: Kelly wilde haar fotomomentje uitbundig vieren, de security-vrouw maande haar tot doorlopen omdat er nog meer mensen naar binnen moesten. Waarop Rowland met priemende vinger “Don’t talk to me like that!” snauwde en zo een héél ander momentje pakte. Heerlijke cultuurschok: de Gallische onverschilligheid van de Franse beveiligster die totaal niet onder de indruk was van het gefoeter van de kersverse blondine, die onder protest wel degelijk naar binnen werd geveegd.

Ik denk dat we het van dit soort momenten moeten hebben. Alles wordt tegenwoordig geregisseerd, gecureerd en gefilterd, niets wordt aan het toeval overgelaten. Op een rode loper hebben celebs echter niet de bescherming van hun eigen bubbel, daar moeten ze presteren. En de aandacht delen, ook al iets waar ze niet goed in zijn. Laat staan dat ze het leuk vinden als hen wordt gevraagd een beetje door te lopen. De brutaliteit. “Weet je niet wie ik ben?!” Heerlijk.

Sterallures

Mijn hoop is gevestigd op Ben Affleck en Jennifer Lopez, die er een sport van maken zich aan elkaar te ergeren ten overstaan van honderdvijftig fotografen. Trouwring om, trouwring af, Ben chagrijnig, Jennifer die hem instructies toesist, dan onwillig het veld ruimen, maar er nog wel een kus tegenaan gooien, want elk fotomomentje is er tenslotte een.

Het doet me dan ook deugd dat Mariah Carey bezig is met The celebration of Mimi, een show die geheel in het teken staat van haar zelfverklaarde genialiteit. Mariah doet ook in een wijde rok geen trappen (ze laat zich al jaren dragen), ze drinkt uitsluitend Cristal champagne ‘door een buigzaam rietje’ en niets in haar zichtveld mag geruit zijn. Ik heb geen idee hoe een ruitje Hare Mariahheid negatief kan beïnvloeden, maar kan er niet genoeg van krijgen. Gelukkig bestaan ze nog, sterallures.

In elke Beau Monde geeft Ella haar ongezouten mening over de streken van bekende gezichten uit zowel Hollywood als Hilversum. Nooit een column missen? Haal dan de nieuwste Beau Monde in huis of abonneer je via Tijdschrift.land.

Laatste nieuws