Prinses Stéphanie spreekt zich uit over hechte familieband

'Het wordt steeds beter!', verklapt de prinses in een zeldzaam interview.

Dat het liefdesleven van prinses Stéphanie een absolute rollercoaster te noemen is, is een understatement. Inmiddels zit de Monegaskische prinses in rustiger vaarwater, en is zij helemaal gelukkig met haar inmiddels volwassen kroost. Zo licht ze in een interview met het Franse blad Gala een tipje van de sluier op over haar band met zoon Louis, en dochters Pauline en Camille.

Rebelse prinses

Als dochter van prinses Grace Kelly had de kleine Stéphanie al vanaf jonge leeftijd de spotlights op zich gericht, en dat is natuurlijk niet makkelijk. Tel hier het tragische verlies van haar moeder na een auto-ongeluk bij op, en je hebt hét recept voor een rebelse jongedame.

Zo werkte ze als model, bracht ze verschillende singles uit, en datete ze een reeks mannen die echt niet allemaal op de goedkeuring van vader prins Rainier konden rekenen. Met bodyguard Daniel Ducruet kreeg ze zoon Louis en dochter Pauline, en enkele jaren later volgde dochter Camille na een fling met haar hoofd-beveiliging, Jean Raymond Gottlieb. In 2001 vertrok de prinses vervolgens letterlijk met haar drie kids met een circuskaravaan toen zij haar hart verloor aan olifantentrainer Franco Knie. Enkele jaren later trouwde ze met Adans Lopez Peres, een ánder lid van deze circustroep, maar na een ruim jaar kwam ook deze relatie weer ten einde.

Inmiddels lijkt Stephs liefdesleven al zo’n twee decennia op een laag pitje te staan. In plaats daarvan heeft de prinses zich met ziel en zaligheid gericht op het opvoeden van haar lievelingen, liefdadigheid rond circussen en HIV/AIDS-bestrijding, en het ondersteunen van haar broer bij vorstelijke taken waar nodig.

Hecht gezin

Het is wel duidelijk dat het gezinnetje rond de prinses heel wat heeft meegemaakt, en in gesprek met het Franse magazine Gala gaat de prinses in op de band met haar kroost. “Ik ben gewoon een moeder, die geprobeerd heeft het goede voorbeeld te geven, en hen op te voeden om de beste volwassenen te worden die zij mogelijk kunnen zijn”, deelt ze.

“Ik denk dat ik ze heb getoond dat het belangrijk is om voor anderen te zorgen, om gul te zijn, en te luisteren”, vervolgt de prinses, waarna ze uitlegt dat ze haar kroost al van jongs af aan meenam naar ziekenhuisbezoekjes – zo kregen ze hun genereuze karakters met de paplepel ingegoten.

Ook staat de hoogheid stil bij de voorzichtig opbloeiende carrières van haar kroost. Zo praat zo vol lof over het eco-friendly modelabel van dochter Pauline, Alter Designs. Eerder deze zomer poseerde Steph zelfs in een stoere bikinitop naast haar dochter om deze kledinglijn te promoten.

Met dochter Camille Gottlieb is de hoogheid ook erg close, zo verklapt ze. Sterker nog: het duo woont nog altijd samen, en dat bevalt goed!

Trotse oma

Nu zoon Louis getrouwd is met z’n grote liefde Marie en zij samen hun tweede kindje verwachten na dochter Victoire, kan Stéphanie haar geluk helemaal niet op. Zo kan ze niet wachten op de komst van hun tweede spruit: “Ik denk dat ik op Victoire zal passen met de komst van de nieuwe baby en daarna. Daar heb ik heel veel zin in!”

“Het is magisch”, vervolgt ze over haar rol als oma. “Ik houd van grote familiegelegenheden waar we allemaal samenkomen. Dat heb ik goed voor elkaar met mijn kinderen. We zijn erg hecht. We hebben onze eigen kleine cocon gecreëerd en die is nu aan het groeien. En weet je wat? Dat maakt het nog beter!”

Hoewel ze inmiddels een grootmoeder is en haar zestigste verjaardag met rasse schreden nadert, zit Steph totaal niet met haar leeftijd in haar maag. “Leeftijd zit in het hart, in het hoofd. Het is zeker geen cijfertje op een paspoort”, aldus Son Altesse Sérénissime. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn!

Bron: Monaco Tribune | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws