Grimaldi-geheim: in dit verborgen landhuis komen Albert en Charlene tot rust

Even weg uit de koninklijke spotlights!

Continu in de schijnwerpers staan als royal én de Europese roddelpers dagelijks op je dak krijgen met allerhande ongegronde geruchten: het leven van prins Albert en prinses Charlene van Monaco gaat echt niet altijd over rozen. Gelukkig kunnen zij aan alle heisa in Monaco ontsnappen in hun Franse residentie in de bergen.

Roc Agel

We omschrijven Monaco wel eens als het microstaatje van de megarijken. En tja: wanneer je de jetsetters en prominenten op krap aan 2 km2 propt, dan is het soms moeilijk om daar écht je rust te vinden. Helemaal wanneer je een Doorluchtige Hoogheid bent, en waar je ook gaat de camera’s op je snoet hebt.

Gelukkig hebben de Grimaldi’s al decennialang een geheim onderkomen, zo’n 10 kilometer bij het hof vandaan. En gezien de ieniemienie omvang van Monaco, is dat dus al het buitenland: buurland Frankrijk. Hier, te Roc Agel, zouden de prinselijke Monegasken even op adem kunnen komen.

Toevluchtsoord

In het bergachtige gebied net ten noorden van Monaco heeft de familie Grimaldi al decennialang een rustig toevluchtsoord. Het huis op het platteland werd in 1957 gekocht door prins Rainier en prinses Grace, die zich er elke zomer terugtrokken om eens gewoon rond te lopen in spijkerbroek en de kinderen buiten te laten spelen. “Het is de plek waar we de deur naar de rest van de wereld kunnen sluiten”, zo omschreef Grace Kelly Roc Agel. “Mijn ouders zochten een plekje op het platteland waar ze zich even konden terugtrekken wanneer hun verplichtingen dat toelieten”, vertelde prins Albert over het buitenhuis aan Point de Vue. “Een plek waar hun kinderen rustiger konden opgroeien. Waar ze vrijer konden zijn.”

Toch heeft de Doorluchtige residentie ook een grimmige kant. Prinses Grace was namelijk op weg terug naar Monaco vanaf Roc Agel toen zij de controle over haar bolide verloor door een milde beroerte. Dit ongeluk zou haar uiteindelijk fataal worden, na een tweede hersenbloeding terwijl zij in het ziekenhuis lag.

Geheim

Dankzij de afgelegen ligging kan het optrekje goed beveiligd worden en zijn de Grimaldi’s er volledig afgeschermd van de buitenwereld. De enige buren zijn de schapen, koeien en paarden die in de omliggende bergweilanden grazen. Tegenwoordig zou prins Albert er graag biologisch moestuinieren, terwijl prinses Charlene er naar hartenlust kan zwemmen en zich kan uitleven in de keuken. Veel idyllischer krijg je het niet!

Voor prinses Charlene, die de afgelopen jaren nogal met haar gezondheid kwakkelde, was het landgoed ook een bijzonder aangenaam toevluchtsoord tijdens haar herstel. Wél bij de kids in de buurt, maar zónder paparazzi of praatgrage buren. Hoewel verschillende media over de jaren verschillende foto’s hebben gedeeld van dit geheime optrekje, is er nooit officieel bevestigd welke van de luxe optrekjes in de bergen van de Grimaldi’s is. Zo zie je maar: Roc Agel is all about privacy!

Bron: Paris Match BE, Journal des Femmes, Vogue Italia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws