Queen Elizabeth krijgt bekende nieuwe buren met royaal randje

Dubbel royaal plezier in de straat!

Lees ook

Een paar dagen geleden schreven we nog over het prachtige Sandringham Estate, waar koningin Elizabeth regelmatig vertoeft. Pal naast dit royale optrekje kwam namelijk een huis vrij. Nu blijkt dat er nóg een nabij huisje nieuwe bewoners krijgt. En wat blijkt: dit zijn wel héél bekende buren voor de Queen.

Koninklijke buren

Met de hoeveelheid aan paleizen, estates en villa’s die de royal family in Engeland in handen heeft, is de kans haast groter dat je wél in de buurt van een royal optrekje woont dan niet. Toch is het natuurlijk bijzonder wanneer je buren bent met de Queen herself. En dat krijgt voor de nieuwe bewoners van een prachtig stulpje nabij Sandringham Estate een heel bijzondere extra lading.

In het monumentale pand komt namelijk niemand minder te wonen dan actrice Olivia Colman, samen met haar gezin. Yes: het gezicht van de Queen uit seizoen 3 en 4 van The Crown komt nu pal naast de échte koningin te wonen.

Olivia Colman als de Queen in The Crown. Beeld: BrunoPress/Netflix

Royaal optrekje

Verschillende media melden namelijk dat de actrice haar stulpje in het drukke Zuid-London verruilt voor een oase van rust in Norfolk. Het monumentale pand (de Britten geven ‘m een ‘Grade II’) stamt deels uit de 17e eeuw, en beschikt over maar liefst vijf slaapkamers.

Zo’n ruim optrekje waarbij je als het ware Queen Liz haar was op kunt zien hangen kost natuurlijk een pretty penny: naar verluidt hebben de actrice en manlief Ed Sinclair zo’n 1 miljoen pond voor het huis betaald. Dat is overigens niets als je het vergelijkt met het Londense huis van Olivia’s gezin: daar ontvangen ze namelijk een luttele 2,3 miljoen pond voor. Tel uit je winst!

Verbouwingen

Ook schrijft Mail Online dat Olivia en Ed al een duidelijk doel voor ogen hebben qua opgestreken winst. Er moet bij het kersverse stulpje in Norfolk namelijk flink verbouwd gaan worden. Zo hebben oplettende bronnen al gespot dat er verschillende plannen ingediend zijn bij de plaatselijke overheid.

Er moet bij het monumentale pand onder andere een zwembad (compleet met LED-lichten, want we weten dat de Britten niet heel veel zonuren hebben) komen. Ook was er een aanvraag ingediend voor een verbouwing aan het huis zelf, maar die is al afgewezen. Te veel moderniteit voor zo’n monumentaal pand, vond men. Tja, je móet er wat voor over hebben om naast de Queen te wonen. Wat denk je: zou Elizabeth een cuppa komen doen met haar (voormalige) jongere evenbeeld?

Bron: Daily Mail | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook