Familiereünie: prins Albert gaat langs bij Kelly-familie in Philadelphia

Altijd leuk: een vorstelijke neef op de koffie.

Prins Albert heeft er een paar prachtige dagen op zitten. Zo zagen we de prins juichend en knuffelend met prinses Charlene bij een rugbywedstrijd dit weekend, en was hij even daarvoor in het Amerikaanse Philadelphia. Daar ging hij langs bij het imposante Kelly-huis, waar moeder Grace Kelly opgroeide. En dat leverde enkele bijzondere foto’s op!

Keeping up met de Kelly’s

Grace Kelly, of prinses Gracia, zoals ze later bekend was, spreekt ook decennia later nog tot de verbeelding. Als glamoureuze actrice die een sprookje werkelijkheid zag worden toen zij een prins trouwde, blijft wijlen Grace een geliefde persoonlijkheid.

Maar waar je wellicht niet bij stilstaat, is dat la Gracia zelf natuurlijk een hele familie in Philadelphia heeft achtergelaten toen zij naar Monaco vertrok. Vader John Kelly Sr. was een succesvol roeier met meerdere Olympische plakken, en moeder Margaret Majer werkte als atletisch coach bij de Universiteit van Pennsylvania. Daarnaast hadden zij nog een zoon, John Kelly Jr., die op zijn beurt weer vader was van een hele lading neefjes en nichtjes van prins Alberts moeder.

Afgelopen week was het tijd voor Zijne Doorluchtige Hoogheid om eens op de koffie te gaan bij de Amerikaanse tak van zijn familie. En dat leverde deze foto’s op!

Reünie

Bij de kiekjes schrijft het Palais Princier: “De vorst spendeerde de avond en nacht in het huis van de familie Kelly met zijn neven en nichten, waaronder M. J.B. Kelly JR en Ms. Suzan Kelly Von Medicus.” Hierbij legt het hof uit dat de heer J.B. Kelly JR tegenwoordig de voorzitter is van de Amerikaanse tak van de FPA2 – de Fondation Prince Albert II de Monaco. Er stonden verder onder meer een prijsuitreiking op de agenda, en een reeks ontmoetingen met prominente politici zoals de Monegaskische ambassadeur, madame Maguy Maccario-Doyle.

Nu zijn al die zakelijke evenementen natuurlijk hartstikke belangrijk, maar wij geloven meteen dat de reünie met de Kelly-familie een absolute highlight is geweest voor de prins. Zo deelt het Palais Princier een foto waarop hij trots poseert met zijn (achter)neven en nichten, en zien we verschillende archieffoto’s van z’n opa in vol ornaat de revue passeren.

Dat de Doorluchtige Hoogheid veel geeft om de Kelly’s moge duidelijk wezen: Hello! Magazine weet te melden dat de prins het huis waar zijn moeder opgroeide in 2016 kocht voor een kleine 755.000 dollar. Ach ja: familietrots is onbetaalbaar, non?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws