Maakt het leven mooier

Waarom Bangkok de ultieme bucketlist bestemming is

Je hebt vast en zeker al eens wat gelezen of mensen in je omgeving horen praten over een vakantie naar Bangkok. Meer dan logisch, als het aan ons ligt. Want kies je ervoor om een bezoek te brengen aan deze bruisende plek? Je komt er dan al erg snel achter dat het er bruist van het leven en dat je er prima een aantal weken kunt vermaken. In dit blog lees je waarom Bangkok de ultieme bucketlist bestemming is.

Je geniet van een heerlijk en zacht klimaat

Bangkok is de bruisende hoofdstad van Thailand. Het verwelkomt je met een heerlijk klimaat. Niet zo gek dat het het hele jaar door aantrekkelijk is om heen te reizen. De tropische temperaturen variëren tussen de 25 en 35 graden Celsius. En dat maakt het een ideale bestemming voor liefhebbers van de zon. De droge periode van november tot februari is bijzonder aangenaam. Je geniet van iets koelere avonden en minder luchtvochtigheid. Dit maakt het de perfecte tijd om de stad te verkennen.

Bangkok is de perfecte start voor het ontdekken van Thailand

Bangkok is meer dan alleen een stad. Het is het ideale startpunt voor een avontuurlijke reis door het hele land. Je arriveert op de internationale luchthaven en je hebt de keuze uit uitstekende verbindingen naar zowel binnenlandse als internationale bestemmingen. Je maakt erg gemakkelijk uitstapjes naar de serene stranden van het zuiden. Maar ook de historische tempels van Ayutthaya of de groene bergen en rijstvelden van het noorden. De stad zelf biedt een rijke mix van oude cultuur en moderne invloeden. Ontdek de prachtige tempels zoals Wat Arun en het Koninklijk Paleis, naast moderne winkelcentra en levendige markten. Of je nu houdt van cultuur, natuur of stedelijke dynamiek. Bangkok heeft voor ieder wat wils.

Je maakt kennis met de overheerlijke Thaise keuken

Een van de grootste highlights van een bezoek aan Bangkok? Dat is ongetwijfeld de verrukkelijke Thaise keuken. De stad staat bekend om het streetfood. En dat betekent dat je op elke hoek van de straat heerlijke gerechten kunt vinden. Van pittige tom yum soep en pad thai tot verse mango met sticky rice. De smaken zijn intens en gevarieerd. Bezoek een van de vele food courts of nachtmarkten, zoals de beroemde Chatuchak Weekend Market. Hier maak je kennis met een breed scala aan gerechten. Boek hier uw vlucht naar Bangkok en start met de voorpret.

Van groene bergen en tropische stranden tot aan prachtige architectuur en de lekkerste streetfood-gerechten: Bangkok verdient absoluut een plaatsje op jouw bucketlist. Let the travel begin!

Beeld: Pexels