Maakt het leven mooier

Máxima debuteert een nieuw, herfstig lookje

Je hebt de titel 'recycle-queen' de afgelopen tijd vast regelmatig bij ons voorbij zien komen, want Máxima duikelde geregeld oude pareltjes op uit haar eigen garderobe. Daarom waren wij juist extra verrast toen de koningin op dinsdag ineens in een fonkelnieuwe outfit verscheen!

Máxima debuteert een nieuw, herfstig lookje

De zomer loopt helaas ten einde: hoog tijd om de jurkjes en rokjes in te ruilen voor warme truien en lange broeken! Die boodschap heeft Máxima in ieder geval begrepen. Bij haar bezoek aan het Reinier de Graaf-ziekenhuis vanochtend verscheen zij namelijk helemaal in herfstige sferen met een gloednieuwe outfit.

Máxima in herfstig bruin

Hare Majesteit ging dinsdagochtend op pad in een monochroom outfitje van Claes Iversen, één van haar favoriete ontwerpers. In het roestbruin weliswaar, dé kleur van de herfst. De look bestond uit een chique pantalon en een matchende top met ruffles.

Monochroom betekent in dit geval ook écht monochroom: zelfs Máxima's oorbellen en haar clutch waren in roestbruine kleur. Met haar schoenen besloot de vorstin haar outfit nog wat extra glam te geven, want ze koos ze voor een paar pumps in goud/rosé.

Máxima arriveert bij het ziekenhuis in Delft (Beeld: NL Beeld)

Bijzonder hoedje

Volgens royaltykenner Josine Droogendijk draagt Máxima bij een opening zoals deze eigenlijk altijd een hoed. Maar een exemplaar zoals deze? Die hadden wij niet eerder gezien! Haar hoofddeksel is namelijk geheel gemaakt van veertjes, uiteraard ook weer in bijpassende herfsttinten. Eén ding is zeker, origineel is 'ie wel.

Een bijzonder exemplaar, dat nieuwe hoedje van de koningin (Beeld: NL Beeld)

Opening

Waarom Máxima precies aanwezig was bij het Reinier de Graaf-ziekenhuis? Nou, zij had de eer om daar de nieuwe polikliniek voor patiënten met ernstige endometriose te openen. Endometriose is een aandoening waarbij weefsel, dat lijkt op weefsel in de baarmoeder, zich ook buiten de baarmoeder bevindt. Hierdoor kan vaak erge buikpijn ontstaan. De nieuwe polikliniek brengt alle expertise samen, zodat vrouwen beter en sneller tegen endometriose behandeld kunnen worden. Een goede ontwikkeling, dus!

Royalty
  • Blauw Bloed, Beau Monde archief
  • NL Beeld