Maakt het leven mooier

Koningspaar en prinses Amalia stralen tijdens diner met Raad van State

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia - die overigens ook fungeerde als één van de gastvrouwen - schitterden gisteravond tijdens hun diner met de Raad van State op Paleis Noordeinde. Een traditie die elke twee jaar terugkeert. De kledingkeuzes van de koninklijke familie waren onweerstaanbaar!

Amalia

Gelegenheden met het koningshuis zijn vaak evenementen vol pracht en praal op mooie locaties met fantastische kledij en schitterende juwelen. Zo ook tijdens dit diner: de koninklijke familie pronkte met prachtige galakleding. Eerder deze week wisten Amalia en Máxima de show al te stelen tijdens Prinsjesdag, en hier trokken zij opnieuw een set fabuleuze looks uit hun garderobe.

Nachtblauw

Na de lange, statige capemouwen op Prinsjesdag, flaneerde Prinses Amalia gisteravond in een diepblauwe avondjurk van Alex Perry Rowan. De jurk is nauwsluitend tot iets boven de knie en loopt wijd uit. Haar lange sjaal fungeerde als sleep en de diamanten honingraat-ketting uit de collectie van de Oranjes maakte de look compleet. Dit accessoire was in 1901 een huwelijkscadeau van koningin Emma voor haar dochter, Wilhelmina - niet zomaar een juweeltje dus.

Koningin Máxima zag er prachtig uit in haar lichtblauwe, strapless avondjurk van Valentino uit 2011. Ze droeg de japon eerder tijdens een staatsbezoek aan Duitsland in 2021. De koning ging geheel volgens dresscode in een smoking.

De Raad van State

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Koning Willem Alexander is volgens de Grondwet voorzitter van de Raad van State. Dit is een ceremoniële functie. De dagelijkse leiding ligt in handen van de vicepresident: Thom de Graaf.

Amalia heeft vanaf haar achttiende verjaardag zitting in de Raad van State en de Afdeling advisering, net als koningin Máxima. Zij mogen in die rol deelnemen aan vergaderingen, maar hebben geen stemrecht.

Fitter dan ooit

Het zal niemand ontgaan zijn dat de koninklijke familie er tijdens Prinsjesdag fitter uitzag dan ooit tevoren. "Zie haar stralen!” en "Wat een plaatje!”, klonk het onder andere. Op sociale media regent het sinds dinsdag complimenten voor onze kroonprinses. En terecht! De koninklijke familie zag er prachtig uit. Wij kunnen niet wachten tot het volgende evenement!

Royalty
  • De Telegraaf, EO, Libelle
  • NL Beeld