Glamour met een knipoog

Met deze modetips- en tricks van royals kom jij goed voor de dag!

Ze zijn voor ons een grote bron van inspiratie: onder andere Meghan Markle, Kate Middleton en onze eigen koningin Máxima behoren in het rijtje met beste geklede royals. Maar waar de royals een heel team van stylisten, ontwerpers en visagisten om zich heen hebben, moeten wij er zelf voor zorgen dat we glamoureus voor de dag komen. 

royal

De royals hebben verschillende trucjes om er stijlvol en classy uit te zien. Wij gingen op zoek naar de beste kneepjes van het vak om de puntjes op de i van onze outfit te zetten. Met deze tips- en tricks rock jij probleemloos je hoge stiletto's of lange japon!

High heel-hack

Een schitterend paar high heels maken elke outfit voortreffelijk. De blaren die we er vaak aan overhouden, zijn echter minder charmant... Meghan Markle weet deze te voorkomen door haar schoenen een maatje groter te kopen. Wait, what?! We pakten ons vergrootglas erbij, en inderdaad, er zit altijd een kleine ruimte tussen de achterkant van haar pumps en haar hiel. Zo voorkomt ze wrijving tussen de schoen en haar gevoelige huid. Ook kwetsbare voetjes? Dan is deze tip van Meghan zeker het proberen waard.

Marilyn Monroe moment

Een windvlaag die de japon van Marilyn Monroe deed opwaaien, zorgde voor een iconisch plaatje. In real-life is het daarentegen een stuk minder flatteus. De royals hebben daar een simpele oplossing voor: wat zwaardere, stevige materialen zoals tweed of wol, zodat de rok niet per ongeluk opwaait door de wind. Kate Middleton is daar het voorbeeld van.

Felle kleuren

Koningin Elizabeth II vertrouwde ook op modetrucs als het ging om publieke optredens. Één daarvan is het dragen van felle kleuren. De belangrijkste reden? Dat de levendige kleuren haar zelfs in een menigte zichtbaar maakten. In de documentaire The Queen at 90 legde Sophie, gravin van Wessex, uit: “Ze moet opvallen, zodat mensen kunnen zeggen: ‘Ik heb de koningin gezien."

Ton sur ton

Het is de favoriete stylingtruc van Máxima: een outfit in één kleur, print of materiaal. Zo zorgt onze koningin altijd voor een chique en stijlvolle look.

De lage knot

Meghan's lage, rommelige knot zou het gemakkelijker maken om 's avonds met haar golvende haren te pronken zonder uren voor de spiegel te staan. Zo'n los opsteekkapsel veroorzaakt namelijk niet die vervelende kronkels zoals een strakker kapsel dat doet.

Antislip

Wie wel eens pumps met een panty heeft gedragen, weet dat dat geen match made in heaven is. Toch zien we de royals regelmatig in huidkleurige panty's - een regel binnen veel koningshuizen. Kate Middleton heeft de ideale fashion hack: antislip panty's. Door het antisliplaagje aan de onderkant of achterkant van haar kousen blijven haar muiltjes altijd op de juiste plek zitten.

Hoofddeksels

Hoofddeksels zijn onmisbaar in het rijtje met koninklijke accessoires. Maar hoe houd je je hoed, baret of pet de hele dag op z'n plek? Diana had daar al vroeg een oplossing voor: kammetjes. Door kleine platte kammetjes aan de binnenkant van haar hoed te bevestigen, bleef de hoed in haar haren haken. En je ziet er niets van!

Gelukkig zijn het verrassend eenvoudige stylingtips en mode-hacks die ervoor zorgen dat we ons geen zorgen hoeven te maken over winderige dagen of te strakke hakken! Wij zijn de royals dankbaar.

Royalty
  • Independent, Harper's Bazaar, Woman's day
  • NL Beeld