Glamour met een knipoog

Het is Dierendag! Alles over Máxima's lieve hondje Mambo

Op 4 oktober vieren we Dierendag en zetten we onze trouwe viervoeters in het zonnetje. Ook Máxima en Willem-Alexander hebben een aantal lieve diertjes die vandaag ongetwijfeld extra vertroeteld zullen worden! Met in de spotlight natuurlijk het snoezige hondje Mambo.

Alles over Máxima's lieve hondje Mambo

Hij stal de show bij de jaarlijkse fotosessies van de Oranjes én gaat af en toe zelfs mee op werkbezoek. We hebben het natuurlijk over Mambo, het schattige kleine hondje van Máxima. Aangezien het vandaag Dierendag is, leek het ons hoog tijd om wat beter kennis te maken met de witte viervoeter.

Mambo

In veel koninklijke paleizen huppelt er – naast alle prinsen en prinsessen – ook een vrolijk huisdier rond. Zo ook op Paleis Huis ten Bosch, waar de Oranjes kunnen genieten van de aanwezigheid van hun trouwe viervoeters.

In oktober 2021 kregen Willem-Alexander en Máxima de prachtige toy poedel Mambo. In een interview met Claudia de Breij vertelde Amalia dat "Mambo eigenlijk voor mama is, omdat Alexia en ik het huis uit gaan". Tja, als je opeens met een leeg nest zit, is zo’n viervoeter een welkome bron van knuffels. Op Dierendag drie jaar geleden introduceerde de koninklijke familie hun nieuwste pluizige aanwinst.

Sindsdien heeft de koninklijke toy poedel regelmatig acte de présence gemaakt, onder andere bij de jaarlijkse fotosessies van het gezin. En daar eist Mambo toch echt de spotlights op: naast een stel keurig geklede royals steelt het kleine hondje he-le-maal de show.

Hoe zoet: Mambo in Amalia's armen bij de fotosessie van 2023 (Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst)
Ook bij de fotosessie van 2022 leek het hondje méér dan content te zijn (Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst)

Het moge duidelijk zijn: de Oranjes (en in het bijzonder Máxima) zijn helemaal verzot op hun schattige viervoeter!

Andere viervoeters

Mambo mag dan het vaakst en plein public verschijnen, maar hij is niet de enige viervoeter die op Huis ten Bosch rondloopt.

Willem-Alexander en Máxima zijn ook trotse baasjes van een aantal lieve labradors. Aanvankelijk woonden de twee labradors Nala en Skipper bij de koninklijke familie, en in 2018 kregen zij een nestje van zeven pups. Eén van deze pups, Luna, bleef bij de Oranjes. Helaas overleed Skipper tijdens de coronaperiode.

Op Dierendag 2022 deelden de koning en koningin nog een schattig kiekje van Nala en Luna. "Dit zijn Nala en Luna tijdens een wandeling op de Horsten. Twee van de honden van het Koninklijk gezin.🐾", schreven ze erbij.

Ook schatjes, toch? Wat ons betreft nodigen we alle drie de honden uit voor de volgende fotosessie van de Oranjes. Dat wordt één grote, gezellige beestenboel!

Royalty
  • Beau Monde archief, Blauw Bloed
  • NL Beeld