Glamour met een knipoog

Ontdek de meest opwindende meubeltrends van 2025!

De wereld lijkt steeds sneller te draaien en er wordt veel van ons verwacht. Niet zo gek dat we op zoek zijn naar rust en eenvoud, natuurlijk. En dat zien we terug in de interieurtrends van 2025. In 2025 creëer je een interieur met organisch gevormde tapijten, vloeiende lijnen en verschillende kleuren. Bovendien mag hout dit jaar niet ontbreken. Ben je nieuwsgierig naar de interieurtrends van 2025? Lees dan snel verder! 

Ontdek de meest opwindende meubeltrends van 2025!

Organische vloerkleden voor een prachtig geheel

Organische vloerkleden zorgen ervoor dat er een mooi geheel ontstaat. Fauteuils, de salontafel en de hoekbank sluiten moeiteloos op elkaar aan door te kiezen voor een organisch karpet.

Combineer een rond vloerkleed met een rechthoekige salontafel en verzacht zo de harde lijnen in de ruimte. Organische vormen zijn bovendien dynamisch, maar ook rustgevend.

Scandinavische invloeden en kleurrijke frames

De afgelopen jaren zagen we vooral metalen frames van roestvrij staal en zwart. In 2025 zien we een welkome verandering: kleurrijke frames met Scandinavische invloeden.

De Scandinavische interieurstijl laat zich kenmerken door rust en eenvoud, natuurlijke materialen en een strak design. Kleurrijke frames passen hier uitstekend bij! Denk hierbij aan tijdloos beige voor makkelijke combinaties, olijfgroene tinten voor rust en balans en andere door de natuur geïnspireerde tinten voor een harmonieuze uitstraling.

Hout: het nieuwe zwart

Ben je het zwart van de afgelopen jaren zat en ben je op zoek naar een robuust interieur met aardse uitstraling? Ook jij kunt je hart ophalen in 2025! Hout is namelijk helemaal hot. Of je nu kiest voor elementen zoals houten tv-meubels, houten eetkamerstoelen of compleet houten interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hierbij valt te denken aan een rustiek tv-meubel met zichtbare houtstructuur en robuuste uitstraling. Houd je juist van modern? Dan is een houten meubel met strakke lijnen en een gladde afwerking een uitstekende keuze.

Hout heeft ook nog eens eindeloos veel voordelen. Zo heeft hout een gezellige uitstraling en zorgt het voor warmte in huis. Bovendien gaat het ook nog eens lang mee. Lekker duurzaam, dus!

Flexibel wonen met een elementenbank

Je hebt ze vast voorbij zien komen op social media: de elementenbank. Een elementenbank is een duurzame bank die je eenvoudig aanpast naar jouw wensen. Wil je lekker relaxen met je partner? Krijg je familie op bezoek? Dat is allemaal geen enkel probleem met een modulaire bank.

Wist je dat een elementenbank ook ideaal is voor gezinsuitbreiding? Je kunt ze namelijk steeds verder uitbreiden, waardoor er altijd plek is voor een kleintje of een nieuw huisdier. Ideaal, dus!

Natuurtinten als basis voor jouw interieur

Natuurtinten behoren niet tot de nieuwe trends. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Natuurtinten zorgen namelijk voor rust en sereniteit in de ruimte, en laat dat nu net iets zijn waar we allemaal veelvuldig naar op zoek zijn.

Toch zien we in 2025 ook levendige accenten op de neutrale basis. Combineer de rustige basis met olijfgroen, kies voor accenten in elegant blauw of vrolijk je interieur op met gezellig oranje.